Volledig re-integratietraject

Ephecta

Logo

Ephecta
Volledig re-integratietraject € 4712,95
Incl. BTW

Intensief traject 9 mnd., dan €360,- per mnd. tot einde wachttijd

Werkgevers zijn altijd eindverantwoordelijk voor de re-integratie van medewerkers die als gevolg van een arbeidshandicap hun oude functie niet meer kunnen uitoefenen. Als het niet lukt om uw medewerker binnen het bedrijf te re-integreren dan ontstaat op enig moment de wettelijke verplichting om uw medewerker te ondersteunen bij het zoeken naar een passende baan buiten het bedrijf. Een dergelijk traject is een re-integratietraject 2e spoor.


De motiverende gesprekken met uw medewerker met betrekking tot de intake vinden thuis plaats. Naast deze gesprekken wordt tegelijkertijd onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van uw medewerker, rekening houdend met de FML, het Arbeidsdeskundig Onderzoek, opleiding, ervaring en de competenties van uw medewerker. Alleen al onze intake, gecombineerd met verschillende testen om de competenties en vaardigheden van uw medewerker te bekrachtigen, zorgt er voor dat er al kort na de start van het traject beweging ontstaat. Onze bevindingen van de intake en de diagnose, evenals de verdere activiteiten die wij samen met uw medewerker ondernemen, leggen wij in een helder en concreet Werk’Plan vast. In dit Werk’Plan zijn de mogelijkheden van uw medewerker om aan werk te komen opgenomen. Daarnaast beschrijft dit plan hoe en naar welke beroepen gezocht gaat worden.

Het zoeken, vinden, aanbieden en solliciteren op passende vacatures blijft van het grootste belang binnen het re-integratietraject. Hiertoe zetten wij verschillende arbeidsmarktgerichte activiteiten in, die aansluiten bij de mogelijkheden van uw medewerker:

- Werkritme hervatten of werkervaring opdoen:

Naast het zoeken naar een echte nieuwe baan zetten wij ook in op het vinden van een werkritme- of werkervaringsplaats. Dit brengt mensen weer in beweging en daarmee omzeilen wij de eerder genoemde wet- en regeltechnische beperkingen.

- Jobport, dé vacaturesite van Ephecta:

Wij maken gebruik van een krachtig matchings- en vacature-instrument: Jobport. Vrijwel alle actuele vacatures van Nederland zijn opgenomen in Jobport. Deze vacatures zijn niet alleen afkomstig van de bekende vacaturesites maar, belangrijker nog, ook afkomstig uit dag- en weekbladen en van websites van bedrijven. Hiermee beschikt Jobport over het grootste aanbod aan vacatures, bereikbaar via één inlog.De consultant maakt, op basis van het Werk’Plan, een profiel aan binnen Jobport waarbij rekening wordt gehouden met de FML van uw medewerker. Zo weten wij zeker dat vacatures die gevonden worden ook passend zijn. Dit profiel is niet door uw medewerker aan te passen. Medewerkers kunnen extra profielen aanmaken. Dat geeft inzicht in de wijze waarop uw medewerker zijn of haar mogelijkheden ziet op de arbeidsmarkt. Nuttig dus voor de consultant om de verdere begeleiding en Jobhunting op af te stemmen. De consultant heeft via een dashboard inzicht in de activiteiten van uw medewerker. Zo kan de consultant zien wanneer uw medewerker voor het laatst heeft ingelogd, welke vacatures zijn bekeken en waarop is gesolliciteerd. Belangrijke informatie om de mate van activiteit binnen het re- integratietraject te kunnen bewaken.

- Jobhunting:

Uw medewerker spendeert zelf veel tijd en energie aan het vinden van een nieuwe baan. Dat doet uw medewerker niet alleen. Onze consultants attenderen uw medewerker actief op interessante vacatures, zorgen dat zij hierop reageren, begeleiden hen gedurende het sollicitatieproces en nemen een actieve houding aan naar mogelijke nieuwe werkgevers, desnoods om deze over de streep te trekken.

- Werk’Boeken, beter worden in werk vinden:

De arbeidsmarkt verandert snel. Onder invloed van onder meer technologische vernieuwingen verandert ook de manier waarop het beste gesolliciteerd kan worden. De invloed van social media is daarbij niet meer weg te denken. Ook de meer traditionele manier van solliciteren, per brief en met CV, vraagt om andere vaardigheden dan enkele jaren geleden. Wij hebben in eigen huis verschillende Werk’Boeken ontwikkeld die uw medewerker helpen om diens sollicitatievaardigheden aan te scherpen en bij de huidige arbeidsmarkt te laten passen. Deze Werk’Boeken bieden naast theorie, ook handige praktijkopdrachten die helpen om van de opgedane kennis ook daadwerkelijk een vaardigheid te maken.

Ephecta helpt mensen en organisaties bij het creëren van nieuwe kansen. Het brede dienstenpakket zorgt dat de loopbanen van medewerkers vitaal blijven en er deskundige begeleiding geboden wordt in geval van verzuim, arbeidsgerelateerde vraagstukken, re-integratie in spoor 1 of 2 en outplacement. Zo werkt Ephecta pro-actief voor werkgevers. Voor vragen of advies bel met Qragt

088 - 045 01 20