Werkdruk & work-life balance

Clear Minds

Logo

Clear Minds
Werkdruk & work-life balance € 193,60
Incl. BTW

3 coaching-sessies + onlinetraing van 3 maanden

Iedereen die werkt heeft in meer of mindere mate te maken met work-life balance uitdagingen en werkdruk. Als dit te veel wordt en te lang aanhoudt kan dit problematisch worden. Dit leidt vaak tot oververmoeidheid of zelfs tot burn-out. Dit programma geeft inzichten in de oorzaken van werkdruk en hoe jij hiermee omgaat. Ook krijg je praktische adviezen om negatieve gevolgen te voorkomen.Inhoud

In 2020 gaf een derde van de Nederlandse werknemers aan dat zij een 'hoge werkdruk' ervaren. 'Hoge werkdruk’ bestaat uit de factoren: heel veel werk moeten doen (42,5%), erg snel moeten werken (32,3%) en extra hard moeten werken (27,2%). 

Werkdruk is daarmee de grootste psychosociale belasting die werknemers ervaren. 

Daarnaast gaf 12,1% van de werknemers aan dat hun werk vaak of altijd emotioneel veeleisend is (NEA 2020). Langdurige blootstelling aan hoge werkdruk of emotionele belasting kan leiden tot overspannenheid en burn-out. 

Herken jij een of meer van deze factoren die werkdruk veroorzaken bij jezelf? Ervaar je onrust in het organiseren van werk en privé?

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:
- stress, werkdruk, (rol-)conflicten op het werk, het aantal uren dat gewerkt wordt en de betrokkenheid bij het werk;
- het gebruik van nieuwe communicatietechnologie tijdens en na werktijd 

De 3 persoonlijke online coaching sessies van 30 minuten geven je inzicht in hoe jij op dit moment werkdruk ervaart, en geven je handvatten om anders met werkdruk om te gaan. Via de onlinetraining van 3 maanden kun je je verdiepen in de (dieperliggende) oorzaken en ontvang je praktische oefeningen om de theorie ook meteen toe te passen.Voor vragen of advies bel met Qragt

088 - 045 01 20