Ontwikkel een gezonde werkdruk & work-life balance

Clear Minds

Logo

Clear Minds
Ontwikkel een gezonde werkdruk & work-life balance € 968,00
Incl. BTW

10 coaching-sessies + onlinetraining van 5 maanden

Psychische aandoeningen zijn de meest gemelde beroepsziekten in 2019. Overspannenheid en burn-out worden veruit het meeste gemeld (76,1%). De drie grootste, werk gerelateerde mentale gezondheidsrisico’s hebben te maken met werkstress, werk-privébalans en werksfeer. Dit programma helpt oververmoeidheid, overspanning en burn-out voorkomen. En voorkomen is beter dan genezen!Inhoud

In 2020 gaf een derde van de Nederlandse werknemers aan dat zij een 'hoge werkdruk' ervaren. 'Hoge werkdruk’ bestaat uit de factoren: heel veel werk moeten doen (42,5%), erg snel moeten werken (32,3%) en extra hard moeten werken (27,2%). 

Werkdruk is daarmee de grootste psychosociale belasting die werknemers ervaren. 
Daarnaast gaf 12,1% van de werknemers aan dat hun werk vaak of altijd emotioneel veeleisend is (NEA 2020). Langdurige blootstelling aan hoge werkdruk of emotionele belasting kan leiden tot overspannenheid en burn-out. 

Herken jij regelmatig een of meer van deze factoren die werkdruk veroorzaken bij jezelf? En worstel je al een tijd met het “managen” van werk en privé?

In dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:
- Hoe ga jij onbewust om met stressoren, en hoe kun je dit veranderen in jouw voordeel;
- Stress, werkdruk, (rol-)conflicten op het werk, het aantal uren dat gewerkt wordt en de betrokkenheid bij het werk;
- Onduidelijkheid over de familierol, conflicten en ervaren druk door familietaken; 
- Het gebruik van nieuwe communicatietechnologie tijdens en na werktijd ;


Via de 10 persoonlijke online coaching sessies van 45 minuten brengen we gedetailleerd in beeld hoe deze 4 aspecten er bij jou voorstaan. Geleerd wordt gedachten- en gedragspatronen te veranderen en de impact van werkstress en work-life conflicten drastisch te verlagen. Via de onlinetraining van 5 maanden vindt verdieping plaats in oorzaken en achtergronden en ontvang je praktische oefeningen om de theorie ook meteen toe te passen.  


 Voor vragen of advies bel met Qragt

088 - 045 01 20