Omgaan met stress en tegenslagen

Clear Minds

Logo

Clear Minds
Omgaan met stress en tegenslagen € 193,60
Incl. BTW

3 coaching-sessies + onlinetraining van 3 maanden

Iedereen heeft wel eens te maken met stress, teleurstellingen of andere tegenslagen. Hoe ga jij hiermee om? Steun zoeken, de situatie direct aanpakken, drank of drugs gebruiken om alles even te vergeten? Dit programma geeft inzicht in positieve manieren en concrete oefeningen om met stress, tegenslagen en uitdagingen om te gaan.


Inhoud

Liefdesverdriet wegdrinken, een vervelende taak uitstellen of vluchten in dagdromen; iedereen heeft gedurende zijn of haar leven zo z’n eigen strategieën ontwikkeld om met stress en problemen om te gaan.

Hoewel deze manieren van elk mens uniek zijn, zijn deze strategieën in te delen in een aantal categorieën.

Zo zal de één bij stress en problemen bijvoorbeeld geneigd zijn om afleiding te zoeken in werk, terwijl een ander steun zoekt bij vrienden, en weer een ander zal zich te goed doen aan drank en drugs om zijn problemen even te vergeten.  Elk mens zal in de ene situatie ook anders op stress en problemen reageren dan in een andere situatie, er zijn maar weinig mensen die slechts één strategie gebruiken.

Sommige manieren zijn effectiever dan andere. Zo zijn er manieren die op de korte termijn lijken te helpen, maar op langere termijn negatieve fysieke en mentaal emotionele klachten (zoals bore-out en burn-out) op kunnen leveren.

Herken jij de volgende manieren van reageren:
Afleiding zoeken;
Struisvogelpolitiek;
- Verslavingen.

In dit programma komen o.a. de volgende aspecten aan bod:

- Zelfkennis & denkpatronen;
- Zelfregulering & omgaan met emoties;
- Motivatie & weerbaarheid.

De 3 persoonlijke online coaching sessies van 30 minuten geven inzicht in hoe jij onbewust omgaat met stressvolle situaties en leren je hier anders mee om te gaan. Via de onlinetraining van 3 maanden ontstaat verdieping in de achtergrond en onderliggende oorzaken. Inclusief praktische oefeningen om de theorie meteen toe te passen.Voor vragen of advies bel met Qragt

088 - 045 01 20