Duurzaam effectief en gezond omgaan met stress en tegenslagen

Clear Minds

Logo

Clear Minds
Duurzaam effectief en gezond omgaan met stress en tegenslagen € 968,00
Incl. BTW

10 coaching-sessies + onlinetraining van 5 maanden

Naast werkdruk dragen ook andere stressvolle situaties bij aan de ontwikkeling van overspanning en burn-out. De impact van stress hangt af van hoe iemand met een stressvolle situatie omgaat. Mensen die kwetsbaar zijn voor het ontwikkelen van een burn-out hebben vaker een vermijdende of een afleidende manier om met stress en tegenslagen om te gaan. Dit intensieve programma helpt je duurzaam effectief omgaan met pittige uitdagingen in je leven. Het helpt psychische klachten en verzuim voorkomen.


Inhoud

Liefdesverdriet wegdrinken, een vervelende taak uitstellen of vluchten in dagdromen; iedereen heeft gedurende zijn of haar leven zo z’n eigen strategieën ontwikkeld om met stress en problemen om te gaan.
Hoewel deze manieren van elk mens uniek zijn, zijn deze strategieën in te delen in een aantal categorieën.

Zo zal de één bij stress en problemen bijvoorbeeld geneigd zijn om afleiding te zoeken in werk, terwijl een ander steun zoekt bij vrienden, en weer een ander zal zich te goed doen aan drank en drugs om zijn problemen even te vergeten.  Elk mens zal in de ene situatie ook anders op stress en problemen reageren dan in een andere situatie, er zijn maar weinig mensen die slechts één strategie gebruiken.

Sommige manieren zijn effectiever dan andere. Zo zijn er manieren die op de korte termijn lijken te helpen, maar op langere termijn negatieve fysieke en mentaal emotionele klachten (zoals bore-out en burn-out) op kunnen leveren. 

Herken jij de volgende manieren van reageren:
- Afleiding zoeken;
- Ontkennen;
- Struisvogelpolitiek;
- Verslavingen;
- Sociaal terugtrekken;
- Boosheid en agressiviteit?

In dit intensieve programma komen o.a. de volgende aspecten aan bod:
- Zelfkennis & denkpatronen;
- Zelfregulering & omgaan met emoties;
- Motivatie & weerbaarheid;
- Eventueel: burn-out gerelateerde klachten.

De 10 persoonlijke online coaching sessies van 45 minuten geven een uitgebreide persoonlijkheidsanalyse die laat zien hoe jij onbewust omgaat met stressvolle situaties. Om van daaruit onder begeleiding van onze ervaren coaches te helpen een andere duurzaam effectieve en gezonde strategie te ontwikkelen.  Via de onlinetraining van 5 maanden ontstaat verdieping in de achtergrond en onderliggende oorzaken Inclusief praktische oefeningen om de theorie meteen toe te passen. Voor vragen of advies bel met Qragt

088 - 045 01 20