Artikelen

Aandacht is de beste investering
De Miracle Morning van Coach Christine

De Miracle Morning van Coach Christine

Christine Walters is de nieuwste aanwinst in het team van Qragt. Ze is dit voorjaar begonnen als Balanscoach. Een vlotte meid uit Den Bosch met veel kennis en (levens)ervaring. Ze heeft passie voor psychologie en persoonlijke ontwikkeling. Daar is ze dagelijks veel mee bezig. Zo staat ze ’s morgens heel vroeg op voor een speciaal ochtend ritueel; de Miracle Morning. Dit helpt bij een goede start van de dag.

 | Lees meer

Krachtige gesprekken voeren

Krachtige gesprekken voeren

#Ontspanning #Levensgebeurtenissen

Als je soms ergens zelf niet meer uit komt, besef dan dat je niet de enige bent. Soms kan het helpen om je vraag eens aan iemand anders voor te leggen. Samen kom je verder. Denk aan een goede vriend, leuke collega of gewoon iemand die iets vergelijkbaars heeft meegemaakt. Maar het is ook fijn, als je bij iemand in je omgeving merkt dat er iets aan de hand is, om te weten hoe je het aankaart. Laten merken dat je aandacht voor elkaar hebt en naar elkaar omkijkt. Dat is nog niet zo gemakkelijk. In deze nieuwsbrief delen we daarom verschillende tips en voorbeelden om oprechte gesprekken aan te gaan. Want praten over je problemen of uitdagingen helpt. Je begrijpt elkaar beter en kunt je zorgen met elkaar delen. 

 | Lees meer

Help! Hoe houd ik mijn medewerkers vitaal tijdens Corona

Help! Hoe houd ik mijn medewerkers vitaal tijdens Corona

Voor menig bedrijf was het vorig jaar even schakelen om thuiswerken mogelijk te maken voor alle medewerkers. Nu de stofwolken opgetrokken en thuiswerkplekken ingericht zijn, wordt er een ander vraagstuk zichtbaar: hoe houd ik mijn medewerkers vitaal tijdens Corona? Een terechte vraag, want veel werkgevers maken zich zorgen over thuiswerkende medewerkers. Hoe bewaren zij de juiste werk-privé balans en zorgen zij dat ze vitaal blijven.  Wat ligt bij henzelf en wat kan je hier zelf als leidinggevende aan bijdragen?

 | Lees meer

Vergroot het werkgeluk onder je medewerkers

Vergroot het werkgeluk onder je medewerkers

Als leidinggevende en HR-professional vraag je je vast wel eens af of je er echt uit haalt wat erin zit. Met een goed salaris alleen kom je er niet als je mensen wil motiveren. Mensen werken al lang niet meer enkel voor een loonstrookje aan het eind van de maand. 

Tegelijkertijd is er een toename in stress gerelateerde klachten onder medewerkers met soms verregaande gevolgen. Medewerkers zien zich steeds vaker genoodzaakt om zich ziek te melden als ze het werk (tijdelijk) niet meer op kunnen brengen. 
Om dit tegen te gaan wordt steeds vaker ingezet op Werkgeluk. Want gelukkige medewerkers presteren beter, voelen meer binding met het bedrijf en hebben een positieve invloed op de sfeer. 

Werkgeluk-expert Karin Vermulst deelt in dit artikel haar tips om het werkgeluk onder medewerkers te vergroten.

 | Lees meer

NewU: alles-in-één app om een levenslang gezond leven te leiden

NewU: alles-in-één app om een levenslang gezond leven te leiden

Een belangrijk thema binnen Qragt is het zelfstandig werken aan een gezonde levensstijl en het verbeteren van gezondheid in het algemeen. Dat is één van de pijlers om een leven lang werken mogelijk te maken en om uitval te voorkomen. Vanaf januari 2021 slaat Qragt de handen ineen met nieuwe partner NewU. Een nieuwe alles-in-één app waarmee mensen tools, trucs en kennis krijgen om goede, gezonde gewoontes te ontwikkelen. Leden van Qragt kunnen onbeperkt gebruikmaken van deze applicatie. NewU vormt daarmee 'een persoonlijke sidekick' om een levenslang gezond leven te leiden. In dit artikel vertellen oprichters Bart en Gijs over het ontstaan van NewU, de mogelijkheden die de app biedt en de samenwerking met Qragt.

 | Lees meer

Mentaal verzuim: hoe pak je dit vroegtijdig aan?

Mentaal verzuim: hoe pak je dit vroegtijdig aan?

#Loopbaan

Als een medewerker op kantoor in huilen uitbarst, weet je direct dat er wat mis is. Maar nu er thuis gewerkt wordt, ontbreekt het sociale vangnet van directe collega’s. Hoe voorkom je veel mentaal verzuim?

 | Lees meer

Arbodiensten waarschuwen voor toename in mentaal ziekteverzuim

Arbodiensten waarschuwen voor toename in mentaal ziekteverzuim

Nu.nl bericht: Na een recordaantal ziektemeldingen begin dit jaar was het ziekteverzuim in april en mei 40 procent lager dan gewoonlijk. Inmiddels is het tij gekeerd en waarschuwen arbodiensten waaronder Capability over een toename in langdurig verzuim. De mentale gezondheid van je medewerkers staat onder druk en het aantal burn-outs neemt in rap tempo toe.

 | Lees meer

Hoe geef je nu echt inhoud aan duurzame inzetbaarheid?

Hoe geef je nu echt inhoud aan duurzame inzetbaarheid?

 

Van 23 t/m 27 november 2020 is het de Week van de Duurzame Inzetbaarheid. Een thema waar landelijke aandacht voor gevraagd wordt. Titus Kramer, CEO van onder meer arbodienst Capability en van Qragt, deelt in dit artikel zijn visie. Volgens hem is het de hoogste tijd om duurzame inzetbaarheid echt concreet te gaan maken om te voorkomen dat werknemers in de ‘verzuimfuik’ zullen belanden

 

 | Lees meer

Qragt steunt Free a Girl en biedt kinderen een hoopvolle toekomst

Qragt steunt Free a Girl en biedt kinderen een hoopvolle toekomst

Qragt steunt Free a Girl in de strijd tegen kinderprostitutie. Daar zijn we trots op. En vooral op wat zij voor elkaar krijgen. Free a Girl bevrijdt wereldwijd minderjarige meisjes uit de prostitutie. De afgelopen twaalf jaar hebben zij bijgedragen aan de bevrijding van ruim 4.700 meisjes. Naast de bevrijdingen wordt er keihard gewerkt aan preventie, het aanpakken van straffeloosheid, lobby & advocacy, rehabilitatie en de re-integratie van deze meisjes.

 | Lees meer

Steeds meer mentaal gerelateerd verzuim, hoe bewaar je als werkgever de balans?

Steeds meer mentaal gerelateerd verzuim, hoe bewaar je als werkgever de balans?

Er is toename in het aantal verzuimmeldingen met mentaal gerelateerde klachten als oorzaak. Volgens cijfers van arbodienst Capability blijkt dat het langdurig verzuim in 70% van de gevallen van een niet-medische aard is, maar dat de oorzaak ligt in de arbeidsbelasting of privéproblematieken. Hoe herstel je de balans bij je werknemers en zorg je dat ze voldoende draagkracht behouden om hun werk uit te voeren?

 | Lees meer

De privé problematiek vraagt steeds meer van je medewerkers

De privé problematiek vraagt steeds meer van je medewerkers

#Levensgebeurtenissen

Als een medewerker op kantoor in huilen uitbarst, weet je direct dat er wat mis is. Maar nu er thuis gewerkt wordt ontbreekt het sociale vangnet van directe collega’s. De privé problematiek vraagt steeds meer aandacht van mensen. Er zijn bijvoorbeeld nog nooit zoveel relaties beëindigd als de afgelopen tijd. Ondanks onze welvaart neemt de armoede en financiële problematiek verder toe. Dit alles kan leiden tot mentaal verzuim; je medewerker is er met z’n hoofd niet meer bij en is maar half zo productief. Dat leidt tot rendementsverlies en als het langer duurt zelfs tot verzuim. Staat het bij jullie al op de agenda?

 | Lees meer

Waarom je Social Media net zo moet behandelen als Chocolade - 5 tips!

Waarom je Social Media net zo moet behandelen als Chocolade - 5 tips!

Oké, er zijn natuurlijk meer quilty pleasures dan chocolade alleen... het ‘foute’ uurtje op de radio, grapje op het randje, de leuke glazenwasser, het leven van de Cardassians volgen, maar een ding is zeker; social media is er een van.

 | Lees meer

Lekker dauwen tot het piept en kraakt  - over overwerkt zijn

Lekker dauwen tot het piept en kraakt - over overwerkt zijn

Je runt je bedrijf met passie en bevlogenheid. Elke euro die je uitgeeft, voelt alsof hij uit je eigen zak komt. Je hebt hart voor de zaak en scherp inkopen hoort daarbij. Je wilt dat jouw mensen net als jij niet flauw doen en zoveel mogelijk werk verzetten voor hun loon. Zo behaal je rendement. Je wilt het liefst dat ze met drie man het werk van vier kunnen verzetten en jij zo je diensten scherp in de markt kan zetten. Dan gaat ie lekker, toch? Tot ze ineens piepen dat ze een griepje hebben en daarna overwerkt blijken zijn. Shit happens. Maar wat nu? 

 | Lees meer

Programma Vitaal Bedrijf gelanceerd - Qragt is partner

Programma Vitaal Bedrijf gelanceerd - Qragt is partner

Op maandag 5 oktober is het het landelijke programma Vitaal Bedrijf (www.vitaalbedrijf.info) gelanceerd. Dit programma, waar Qragt partner van is, helpt ondernemers met het verbeteren van de vitaliteit op de werkvloer. Dat levert ondernemers en medewerkers veel op: meer productiviteit, meer werkplezier en minder verzuim.

 | Lees meer

Doorwerken tijdens Corona - Interview

Doorwerken tijdens Corona - Interview

HR-professional Ingmar Torjuul is sinds februari 2020 actief bij landelijke arbodienst Capability. Daar kwam hij in een bijzondere tijd binnen, twee weken voor de Corona-crisis. Dat gaf een hele nieuwe dimensie aan zijn werk. Hoe ga je het beste met de omstandigheden om? Wat betekenen de ontwikkelingen voor de organisatie, klanten en de medewerkers? En wat is de impact richting de toekomst ook? Hij vertelt: "Hier waren veel organisaties niet op voorbereid, niemand had een draaiboek pandemie klaarliggen. We waren wel ingericht op incidenteel thuiswerken, maar niet op 5 dagen per week. Door de crisis hebben we gezien dat het heel goed anders kan. Daar hebben we van geleerd: niet doorgaan omdat we het altijd al zo deden, maar meebewegen met de omstandigheden”.

 | Lees meer

Druk van de ketel graag! Zo verlaag je je werkdruk...

Druk van de ketel graag! Zo verlaag je je werkdruk...

Werkstress is beroepsziekte nummer 1. Reorganisaties, bezuinigingen en de diversiteit aan collega’s om je heen kunnen bijdragen aan de build up van jouw dagelijkse stresslevel. Ruim 36% van werkend Nederland ervaart een te hoge werkdruk. Een alom bekend probleem zo is gebleken. Werkstress wordt vaak veroorzaakt door de ervaring van druk, maar dit kan ook anders. Denk er bijvoorbeeld aan wanneer mensen aan je vragen hoe het met je gaat, om eens eerlijk antwoord te geven in plaats van standaard “Ja goed, hoe gaat het met jou” te antwoorden. Bedenk of je nu ‘lekker druk’ bent of dat je ‘te druk’ bent. In dit laatste geval is het belangrijk om zo snel mogelijk in actie te komen om deze werkdruk te verlagen. We geven je 4 handzame tips hoe je je werkdruk kunt verlagen en de kans op een burn-out kunt verkleinen.

 | Lees meer

Covid-19 en ziekmelden, hoe zit dat precies?

Covid-19 en ziekmelden, hoe zit dat precies?

De Rrrrr zit weer in de maand. Je weet wel, de R van septembeR, oktobeR en van snotteren. Haalde je voorheen je neus niet op voor een licht verkoudheidje, nu moet je ineens naar de test straat en maakt je familie zich zorgen. Stel dat wel... stel dat niet... wie heb ik de laatste tijd allemaal gezien en oh ja, hoe zit dat eigenlijk met ziekmelden op het werk?

 | Lees meer

Hoe kun je meer werkgeluk ervaren? - Interview

Hoe kun je meer werkgeluk ervaren? - Interview

#Loopbaan #Ontspanning #Levensstijl #Levensgebeurtenissen

Werkgeluk is soms ver te zoeken als je werkomstandigheden veranderen. Maar je hebt altijd mogelijkheden om toch werkgeluk te ervaren. Want werkgeluk is heel persoonlijk en meebewegen met de situatie een vaardigheid, die je kunt leren via coaching. In dit interview geeft Dorothée Vlamings haar visie op dit onderwerp. Ze is gespecialiseerd in het versterken van je autonomie en je emotionele veerkracht, waardoor je effectiever bent en meer geluk kunt ervaren. 

 | Lees meer

Werkgeluk komt niet vanzelf

Werkgeluk komt niet vanzelf

#Loopbaan

Op een zonnige vrijdagmorgen spreken we Marc Jutte over werkgeluk en balans. Hij is oprichter van Instatera, gespecialiseerd in stressmanagement en burn-out begeleiding. In ons gesprek gaan we een stapje verder: van herstel naar je (werk)geluk weer vinden. Hoe doe je dat? Waar zit het ‘m in? En voor de sceptici onder ons, bestaat zoiets als werkgeluk eigenlijk wel?

 | Lees meer

Implementeer een sterk vitaliteitsbeleid

Implementeer een sterk vitaliteitsbeleid

Er wordt lichamelijk en geestelijk veel van je medewerkers gevraagd. Dagelijks moet er gepresteerd worden en dienen alle ballen in de lucht gehouden te worden. Het is voor medewerkers lastig om de juiste balans te vinden en te behouden. Om in balans te blijven, ben je immers altijd in beweging. Geen dag is hetzelfde.

 | Lees meer

Interview lid Corona-crisisteam: Je werk en privé balans verbeteren in deze tijd, hoe dan?

Interview lid Corona-crisisteam: Je werk en privé balans verbeteren in deze tijd, hoe dan?

Op een zonovergoten dinsdag belt onze balanscoach met Daniëlle. Het is augustus, middenin de vakantieperiode en Daniëlle werkt al 6 maanden vanuit huis. Niet van 9 tot 5, maar eerder van 8 tot ’s avonds laat. Een balans tussen werk en privé realiseren in deze ongebruikelijke tijden, kan dat überhaupt?

 | Lees meer

Vitaliteit  van je medewerkers verbeteren

Vitaliteit van je medewerkers verbeteren

#Levensstijl #Loopbaan

De vitaliteit van je medewerkers is vandaag de dag een relevant thema. Vitale medewerkers zijn mentaal en emotioneel in balans, hebben een gezonde leefstijl en zitten beter in hun vel. Daardoor presteren zij beter en kunnen zij ook beter met veranderingen omgaan. Zeker in deze periode van corona-onzekerheid is dat welkom. Als werkgever heb je hier meer invloed op dan je denkt.  

 | Lees meer

Interview balanscoach Michelle Verleur over vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

Interview balanscoach Michelle Verleur over vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

#Loopbaan #Levensstijl #Ontspanning

Michelle Verleur werkt sinds kort als balanscoach voor Qragt. Ze is gespecialiseerd in vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. "Duurzame inzetbaarheid begint bij goede communicatie, dat is al de helft."

 | Lees meer

Vrijheid ten tijde van een crisis - 6 beproefde tips

Vrijheid ten tijde van een crisis - 6 beproefde tips

#Levensgebeurtenissen

Arjan Erkel heeft 20 maanden tussen leven en een eventuele dood geleefd en is hier sterker uitgekomen. Voor Qragt schreef hij een blog over het thema Vrijheid. Want hoe ga je er op een goede manier mee om als je in je vrijheid beperkt wordt?

 | Lees meerVragen/AdviesDirect bellen

088 - 045 01 00

Stel een vraag

Vraag stellen

Waar kunt u ons vinden?

Hogeweg 3
5301 LB Zaltbommel
info@qragt.nl