De kracht van Vitamine D


Zon, frisse lucht, stevige wind, volle maan, regen en kou. Het weer is zo veelzijdig als een kameleon. Maar wist je dat de natuur een positieve invloed op je welzijn heeft?


Tegenwoordig staan veel mensen ver van de natuur af. Terwijl moeder natuur zo veel moois te bieden heeft. 

Een mooi voorbeeld: vitamine D! Zonlicht stimuleert de aanmaak van vitamine D (colecalciferol) in je lichaam. En dat helpt de opname van kalk en fosfaat uit het voedsel. Dat draagt vervolgens bij aan een goede opbouw van je botten en gebit. 

Vitamine D gebruik je om een vitaminegebrek en/of botontkalking tegen te gaan. Voor de meeste mensen met een lichte huid is het voldoende om elke dag 15 tot 30 minuten met handen en gezicht onbeschermd in de zon te zijn.

Je kunt natuurlijk ook vitamine D tabletten slikken. Informeer bij de drogisterij welke supplementen het beste werken.

Naast de kracht van vitamine D, biedt de natuur nog zo veel meer:
- Je wordt blij van een lange boswandeling of uitwaaien op het strand;
- Leven volgens de seizoenen van de natuur geeft je een natuurlijk ritme;
- Tijd doorbrengen in de natuur geeft je rust, de natuur heeft namelijk geen mening over je.

Dit laatste punt ligt ik nog even toe. Filosoof en dichter Nietzsche omschreef dit als volgt:
Wanneer je de natuur opzoekt komen oude herinneringen en emoties weer aan de oppervlakte. Dit stelt je in staat om je gedachten een plek te geven. Je krijgt een dieper inzicht over wie je bent en hoe je in het leven staat. De natuur vormt dus een hele goede raadgever.

Vitamine D alstublieft!

Wil jij je energielevel en gezondheid boosten? Zorg dan dat je dagelijks voldoende vitamine D binnenkrijgt. Zoek regelmatig de natuur op. Je spendeert al genoeg tijd binnen en achter een scherm. 

Gezondheidstrainingen via Stichting Gezondheid

Wil je aan de slag met je gezondheid? Qragt biedt diverse trainingen aan van Stichting Gezondheid. Hiermee leer jij een gezondere leefstijl aan te nemen. Bekijk deze training via Mijn Qragt.

Sluit je nu gratis aan bij Qragt!Voor vragen of advies bel met Qragt

088 - 045 01 20