De blokjes in jouw toren brokkelen langzaam af...


Je bent voortdurend moe, je piekert over alles en hebt slaaptekort die je met één goede nacht slaap echt niet in kunt halen. Je bent niet meer jezelf en voelt je somber. Je bent zowel fysiek als mentaal helemaal ‘opgebrand’. Je vraagt je af: heb ik een burn-out?


De werkzaamheid van een burn-out is ook wel te vergelijken met hoe het spelletje Jenga werkt; alle zorgvuldig opgebouwde steentjes gaan wankelen naarmate je het spel langer doorspeelt en op een gegeven moment stort de hele toren in. Stel jezelf eens voor dat je deze toren bent. Aan het begin nog helemaal in takt, maar de werkzaamheden en uitdagingen in je werk- en privéleven stapelen zich langzaam op, waardoor het je langzaam te veel wordt en er blokjes uit jouw stabiele toren wegvallen. Een burn-out heeft nooit één specifieke oorzaak, maar het zijn meerdere ‘blokjes’ in jouw ‘toren’ die ervoor zorgen dat hij langzaam omvalt. De meest alledaagse taken, zoals het smeren van een boterham of het uitruimen van de vaatwasser, worden zelfs een immense opgave voor je.

Als je maar blijft malen, piekeren en het niet los kunt laten begint jouw toren langzaam nog verder af te brokkelen en kan het uitgroeien tot een structureel energielek. Je bent dan echt over je grens gegaan en hebt te weinig geluisterd naar wat jouw lichaam je heeft verteld. Je hebt je lichaam overuren laten maken en te weinig rust gegeven waardoor jouw toren nu écht instort.

Wacht niet totdat jouw toren instort maar trek nu aan de bel en vul de Balanstest in om jouw fundament weer evenwichtig in balans te brengen.

 

Verder lezen over burn-out?

Dan zijn deze blogs wellicht interessant voor je:

 

Ontdek wat Qragt te bieden heeft om een burn-out te voorkomen of vul direct de gratis Balanstest is om te zien hoe jij ervoor staat.

 

Sluit je nu gratis aan bij Qragt!Voor vragen of advies bel met Qragt

088 - 045 01 20