Hoezo leef ik niet gezond?! 4 snelle tips voor een directe verbetering naar een gezonde leefstijl.


Af en toe een wijntje. Lekker eens uiteten. Natuurlijk! Dat moet kunnen. Echter staan we er niet bij stil hoe snel we niet gezond met onszelf omgaan. Want waar we naar Amerika wijzen als dé plek waar overgewicht als gezondheidsprobleem op nummer 1 staat, blijft Nederland hier teleurstellend genoeg niet veel verder in achter. Ruim 58% van alle 50-plussers in Nederland heeft overgewicht. Overgewicht is vaak de oorzaak van chronische ziektes. Maar wist je ook dat de oorzaak van overgewicht vaak het gevolg is van stress?


Wat kun jij er nu aan doen om jouw gezonde leefstijl te behouden of hoe kun je starten met een gezondere leefstijl? Om je gezonde leefstijl weer op te pakken of te behouden hebben we een aantal snelle tips voor je die kunnen helpen om je direct lekker in je vel te laten voelen:

Neem een momentje voor jezelf

Iedereen heeft zo’n momentje elke dag wel nodig. Even een momentje dat je nergens aan hoeft te denken. Misschien ervaar je stress op het werk of thuis met de kinderen? Door dagelijks een half uurtje voor jezelf te nemen kun je jezelf weer opladen om weer met hernieuwde energie verder te gaan met de dag. Dit zal direct stress verminderen en dat leidt weer tot minder snoepen, omdat je zin naar snelle suikers afneemt.

Eet fruit en drink water

Ervaar je toch nog stress? Neem een stuk fruit in plaats van dat biscuitje. Fruit zorgt voor energie en is een snack met weinig calorieën en veel voedingstoffen. Daarnaast is het een belangrijke factor in het verlagen van het risico op chronische ziektes. Ook water is van groot belang voor je gezonde leefstijl. Zo zorgt water voor de regulering van een goede lichaamstemperatuur, transporteert en verteert het de ingenomen voedingsstoffen en gaat het vermoeidheid tegen. Door regelmatig voldoende water te drinken, geef je je lichaam de kans om afvalstoffen af te voeren.

Beweeg

Even je hoofd leegmaken op het werk? Ga dan even een kwartiertje wandelen. De frisse lucht en vitamine D zorgen ervoor dat je weer opgeladen aan de slag kunt en op den duur een sterker immuunsysteem opbouwt en sterkere botten ontwikkelt. Dit draagt bij aan een positieve ontwikkeling in jouw weg naar een gezonde leefstijl. Ook zorgt beweging ervoor dat je geheugen verbetert, het creatief denkvermogen verder ontwikkelt en het leervermogen toeneemt.

Ga er eens op uit

Op je vrije dag heb je vaak de neiging om tóch nog even snel iets voor je werk te doen. Voor veel mensen is dit lastig om niet te doen, echter is het van groot belang dat je het werk even naast je neerlegt en erop uitgaat. Ga dat wijntje drinken, of een hapje eten. Het is goed voor je om even uit je werksfeer te zijn en je sociale contacten op peil te houden, zodat je na je vrije dag weer productief aan de slag kunt gaan.

Ben je geïnspireerd geraakt om je leefstijl direct te gaan verbeteren met deze snelle tips en wil je hier nog meer over weten? Lees dan ook het volgende artikel:

Sluit je nu gratis aan bij Qragt!Voor vragen of advies bel met Qragt

088 - 045 01 20