Langdurige burn-out klachten, het zal je maar gebeuren!


Wanneer je burn-out bent, heb je te maken met een langdurige overbelasting van je systeem. Naast de psychisch/mentale klachten die iemand kan ontwikkelen tijdens de burn-out, zijn er ook lichamelijke klachten die zich kunnen gaan uiten.


Zo kan een langdurige burn-out resulteren in lichamelijke symptomen als: darmklachten, spierpijn, hoofdpijn, duizeligheid, huidproblemen, buikpijn, hartkloppingen en een drukkend pijnlijk gevoel op de borst. Daarnaast kun je ook last krijgen van je spijsvertering. Dit zijn allemaal gevolgen van de disbalans die is ontstaan over een langdurige periode.

Het is belangrijk om op tijd aan de bel te trekken als je dergelijke klachten ervaart of iemand kent die deze klachten heeft, voordat je écht omvalt. Je ziet vaak dat mensen hier te lang mee blijven rondlopen en doen alsof er niks aan de hand is, maar het erkennen en signaleren van je klachten zijn de eerste stappen naar genezing en als je er op tijd bij bent kun je wellicht nog voorkomen dat je de grip op jouw situatie volledig verliest.

Het is moeilijk om te toe te geven aan jezelf of je inderdaad burn-out bent. Onze tip aan jou is daarom: praat. Praat met mensen die je kent of juist met iemand die je totaal niet kent. Een eerste stap bestaat bijvoorbeeld uit het invullen van de Balanstest. Daarmee krijg je een goed inzicht in jezelf en hoe je ervoor staat. Van daaruit ontvang je een rapportage met tips en aanbevelingen. Daarmee kun je werken aan jouw aandachtspunten. 

Verder lezen over burn-out?

Dan zijn deze blogs wellicht interessant voor je:

Sluit je nu gratis aan bij Qragt!Voor vragen of advies bel met Qragt

088 - 045 01 20