De Miracle Morning van Coach Christine


Christine Walters is de nieuwste aanwinst in het team van Qragt. Ze is dit voorjaar begonnen als Balanscoach. Een vlotte meid uit Den Bosch met veel kennis en (levens)ervaring. Ze heeft passie voor psychologie en persoonlijke ontwikkeling. Daar is ze dagelijks veel mee bezig. Zo staat ze ’s morgens heel vroeg op voor een speciaal ochtend ritueel; de Miracle Morning. Dit helpt bij een goede start van de dag.


Over Christine

Christine Walters weet uit eigen ervaring hoe het is om jezelf voorbij te lopen. Ze werd verliefd op dit vak toen ze er meer over leerde tijdens het herstel van haar eigen burn-out en depressie. “Ik begreep eerst niet hoe mij dat overkwam. Ik was toch die sterke vrouw? Nu weet ik dat het daar niet aan lag. Totaal niet juist. Ik deed heel veel voor anderen en amper iets voor mezelf. Gewoon omdat ik geen idee had waar ik zélf gelukkig van werd. Inmiddels weet ik veel meer wie ik ben en wat mijn normen en waarden zijn. Op basis van deze normen en waarden probeer ik mijn leven in te richten. En tot nu toe bevalt me dat hartstikke goed.” Omdat persoonlijke ontwikkeling haar zo aansprak en als verdieping op haar HRM-diploma besloot Christine een coachopleiding te volgen. Nu begeleidt ze zelf dagelijks mensen die worstelen met persoonlijke problemen.  

Miracle Morning

Christine is nog dagelijks bezig met persoonlijke ontwikkeling want er is altijd wel iets dat haar bezig houdt. Haar inspiratie haalt ze bijvoorbeeld uit de bestseller Miracle Morning van Hal Elrod. En schrijver die al tienduizenden mensen geholpen heeft grote veranderingen in hun leven door te voeren. Zijn Miracle Morning Methode leerde hen een succesvoller maar vooral rijker leven te leiden. 

“In het boek worden praktische tips gegeven,” vertelt Christine. “Je leert hoe je in 30 dagen aan de hand van 6 nieuwe gewoontes kunt werken aan meer focus en zelfbewustzijn. En dat allemaal voor acht uur ’s ochtends. De auteur noemt ze life savers: silence, affirmations, visualisation, exercise, reading en scribing."

Zelf doet ze het zo:

"Iedere dag sta ik om 6 uur op en heb ik een vast ochtend ritueel. Wat ik standaard iedere ochtend doe is een aantal stappen zetten terwijl ik een luisterboek of podcast luister. Eén van de meest inspirerende personen waar ik graag naar luister is Jay Shetty, voormalig monnik. Hij vertaalt diepgaande lessen uit de hindoe traditie en zet het om in praktische tips. Die kun je toepassen om stress te verminderen, je relaties te verbeteren of om je verborgen krachten te identificeren. 

Christine: “Tijdens de Miracle morning herhaal ik iedere ochtend ook mijn affirmatie. Het is voor mij een manier om mijn doelen scherp te houden en mezelf er aan te herinneren waar ik naartoe werk. Het helpt echt om meer zelfvertrouwen te krijgen, want wat je tegen jezelf zegt ga je geloven. En als je ergens in gelooft, krijg je het 9 van de 10 keer voor elkaar!”

De miraculeuze dag wordt vaak gestart met een rustige wandeling in stilte, samen met de hond. En zo sluit ze het vaak ook weer af. “Om de stilte extra mee te nemen in mijn dagelijks leven, probeer ik een paar keer per week een begeleide meditatie vlak voor het slapengaan te volgen. Ik merk dat dit voor mij beter werkt. Dit helpt mij ook om beter te kunnen slapen.”

Affirmaties

Volgens Christine zijn affirmaties ook een heel belangrijk onderdeel van haar dagelijkse ritueel. Wat je daarbij doet is het herhalen van positieve zinnen in je hoofd. Op die manier geef je telkens opnieuw een bevestiging aan jezelf. Na tijdje gaat jouw onderbewustzijn dit als waar aannemen. Je handelt er naar, let er meer op, ziet er telkens bewijs voor en gaat langzaam maar zeker de weerstand of negatieve gedachtes die je hebt afbreken. De affirmaties zullen dan de manier waarop je denkt en je voelt over de dingen veranderen. 

Balanscoaching bij Qragt

De Qragt die Christine tenslotte dagelijks voor haar nieuwe rol in zal zetten is haar warmte, gastvrijheid en empathie. Ze wil graag een luisterend oor bieden aan de mensen die zich niet gehoord voelen. Steun bieden. Want dat is iets wat we allemaal wel eens kunnen gebruiken. 

“Ik hoop dat mensen door middel van het fijne contact met ons net wat sneller durven zeggen wat ze op hun hart hebben. Dan kunnen we op tijd de juiste begeleiding bieden en soms erger voorkomen. Het zou helemaal mooi zijn als de community in de toekomst zo gebruikt wordt dat mensen elkaar ook gaan helpen. Dat Qragt  verder gaat dan de balanscoach, maar er een beweging ontstaat die deze maatschappij verder brengt."

Benieuwd geworden?

Sluit je aan bij Qragt en doe de balanstest. Deze staat vol met praktische tips die ook jouw balans kunnen versterken, zelfs als je geen vroege vogel bent! En wil je daarna de test met Christine bespreken neem dan gerust contact met ons op.


Sluit je nu gratis aan bij Qragt!Voor vragen of advies bel met Qragt

088 - 045 01 20