Snel geld besparen? 5 bespaartips waar je altijd wat aan hebt.


Ben je op zoek naar manieren om snel geld te besparen? Dat is namelijk handig wanneer je uitgaven te hoog zijn. Loop je tijdelijk inkomen mis of zijn er wat financiële tegenvallers? Met deze tips ontdek je dat je makkelijk meer geld kunt verdienen! Ga direct aan de slag en bespaar keiharde euro’s.


Na enkele goede jaren dreigt de economie nu een klap te krijgen. Corona raakt ons OOK in de portemonnee! Baal jij daar ook zo van? Je moet echt opletten wat je doet. Veel mensen komen in de problemen. Ze hebben niet door dat ze meer uitgeven dan er binnenkomt. Met deze tips zorg je dat dit niet voor jou hoeft te gelden!

1. Steek je kop niet in het zand

De enige manier om grip te krijgen op je geld is door te weten wat je inkomsten en uitgaven zijn. Alleen dan kun jij hier iets aan doen. Check dus regelmatig je bank-app en open je rekeningen. Je kan ook eens kijken wat nu vaste uitgaven waren en losse uitgaven. Vraag jezelf de volgende keer bij een impuls aankoop eens af: heb ik dit echt nodig? Zo hou je meer geld over. 

2. Kritisch boodschappen doen

Voor je het weet lopen de wekelijkse boodschappenuitgaven flink op. Ga daarom nooit met een lege maag de supermarkt in en neem altijd een boodschappenlijstje mee. Check daarnaast de acties bij diverse supermarkten zodat je voordeliger uit bent. Laat het A-merk vaker staan en probeer eens of het huismerk je ook bevalt. Wie weet is het net zo lekker en een stuk goedkoper. Kies er ook voor om één keer in de week boodschappen te doen, dan dat je dagelijks naar binnen loopt. Dat vergroot de kans op verleiding. 

3. Check je verzekeringen en abonnementen

Een goede bespaartip is: schrap alle vaste uitgaven waar je weinig aan hebt. Zoals je doorlopende reisverzekering of je abonnement op een tijdschrift wat je niet meer leest. En kijk of degene die je echt wilt houden (zoals je gas, water, licht, internet, mobiel, tv, zorgverzekering) ook ergens goedkoper kunnen. Vaak loont overstappen, want daarbij krijg je ook introductie kortingen. Zet alles op een rij en kijk waar je kunt besparen. Vraag om hulp hierbij, als dit een lastig onderdeel voor je is. En denk ook aan het delen van abonnementen. Dat kan bv bij een Netflix familie account, bij Spotify, de digitale krant, sommige sportscholen en zelfs bij veel tv-abonnementen. 

4. Beperk de incidentele uitgaven

Impulsaankopen. We doen ze allemaal. Kijk eens terug in je rekeningoverzicht en zet alle uitgaven op een rij: kleding, etentjes, speelgoed voor de kinderen etc. Als je alles op een rij zet en bij elkaar optelt, dan zul je waarschijnlijk zien dat het een flink bedrag is. Welke dingen zou je nu een tijdje niet kunnen kopen? Er is altijd wel wat en het loopt snel op! Je kunt als je elke dag met de trein naar je werk gaat bijvoorbeeld makkelijk 50 tot 100 euro per maand besparen door zelf je eigen koffie in een mok mee te nemen en iets lekkers van de supermarkt bij je te steken voor onderweg. Die wissel vraagt in het begin wat moeite, maar je houdt wel meer geld over. 

5. Volg een online leerlijn of maak een Geldplan!

Ben je op zoek naar meer tips om grip te krijgen op je financiën? Qragt werkt samen met Nibud. Die helpt mensen met het opstellen van een persoonlijk geldplan. Dit geeft je volledig inzicht in je inkomsten en uitgaven. De tips die het Nibud deelt binnen deze geldplannen zijn direct toepasbaar en helpen je om nog beter rond te komen. Het is een investering in jezelf dus maak er vooral gebruik van.

Sluit je nu gratis aan bij Qragt!Voor vragen of advies bel met Qragt

088 - 045 01 20