10 tips om je innerlijke kracht te verbeteren


Als je met jezelf aan de slag gaat, wil je het liefst gelijk al resultaat zien. Maar vaak heb je wat tijd nodig voordat alles op zijn plaats valt en je tot bloei komt. Planten groeien ook niet door aan blaadjes te trekken, maar door de wortels water te geven. De natuur haast zich niet en toch wordt alles volbracht. Ook jij komt er wel. In deze blog delen we 10 tips om je innerlijke Qragt te ontwikkelen.


1. Ken je sterke punten, zo weet je waar jij in uitblinkt en bij welke situaties je alles onder controle hebt.

2. Ken je minder sterke punten, zowel op fysiek, mentaal als emotioneel gebied. Zo leer je situaties herkennen waar je meer aandacht aan moet besteden en leer je met behulp van anderen om je vaardigheden te verbeteren.

3. Door je drijfveren te kennen verbetert je concentratie, lever je meer inspanning en ook een betere werkprestatie af.

4. Ken de consequenties van je acties. Enerzijds kan dit je een impuls geven om onmiddellijk op te treden, anderzijds om geen roekeloze beslissingen te nemen.  

5. Weet wat overgaan tot actie tot gevolg kan hebben en welke voordelen en nadelen het kan bieden.

6. Voel je geen slachtoffer van bepaalde omstandigheden. Neem je verantwoordelijkheid, stel doelen die binnen je eigen invloed liggen en durf onder ogen te zien dat het leven niet persé altijd makkelijk of eerlijk is. Op het moment dat je verantwoordelijkheid neemt voor wat jij voelt, sta je in je kracht en is verandering mogelijk.

7. Wees niet bang voor verandering. Verwelkom positieve veranderingen en wees flexibel, begrijp dat verandering nu eenmaal onvermijdelijk is. Zie mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden en pas je aan. Kijk naar de best-case-scenario’s in plaats van naar de worst-case-scenario’s.

8. Blijft niet hangen in het verleden. Durf je verleden onder ogen te zien en richt je vooral op wat je ervan geleerd hebt. Erken je talenten en kwaliteiten de je ontwikkeld hebt dankzij je verleden en heb vertrouwen in de toekomst.

9. Misgun anderen hun succes niet. Vier en waardeer het succes van anderen en weet dat dit succes alleen maar komt door hard te werken en toewijding. Wees zelf ook bereid om op dezelfde manier toe te werken naar je eigen succes.

10. Verwacht niet onmiddellijk resultaat. 
Heb geduld en geef je inspanningen de tijd om te groeien en tot bloei te komen. 

 

Doen is de beste manier van denken...
Vond je deze blog interessant? Dan hebben we wat leuks voor je. In de MijnQragt omgeving kun je verschillende online trainingen vinden waarmee je je innerlijke Qragt verder kunt ontwikkelen in slechts 10 minuten per dag! Je kunt gelijk aan de slag dus. Ga hiervoor naar MijnQragt, log in en ga naar de leeromgeving. 

 

Doe de Qragt Balanstest

Wil je weten hoe jij ervoor staat? De Qragt Balanstest laat je zien of jij in balans bent en wat eventueel je aandachtspunten zijn. Vul gratis de test in en ontvang een rapportage met tips en aanbevelingen. Daarmee kun je al direct aan de slag om jouw aandachtspunten op te lossen.

 

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met onze partner Stichting Gezondheid.
Zie ook: https://stichtinggezondheid.nl/10-tips-om-je-innerlijke-kracht-te-verbeteren

Sluit je nu gratis aan bij Qragt!Voor vragen of advies bel met Qragt

088 - 045 01 20