Wat te doen om een burn-out te krijgen?


Wie ben je tegenwoordig nog als je het niet druk hebt? Als je zegt alles onder controle te hebben, gelukkig te zijn en je ook nog eens een fijne jeugd hebt gehad? Dan hoor je er eigenlijk niet helemaal bij. Hoe kun jij ervoor zorgen dat je wél mee kunt praten met de rest?


Laten we eens kijken wat jij kan doen om je fijne leven overhoop te gooien en jezelf in een burn-out te helpen..
Er zijn verschillende manieren om dit doel te bereiken. Werkt het ene niet? Nou, dan probeer je het andere maar. Veel wegen leiden namelijk tot spanningsklachten. En laten die nou net de juiste basis zijn voor een burn-out.

Wanneer je het druk hebt, ga dan vooral nóg meer werken! Probeer hierbij ook erg streng voor jezelf te zijn. Iedereen kan het allemaal beter dan jij. Het is nooit goed genoeg. 
Doe dan ook alles tegelijkertijd. Je houdt nog niet genoeg ballen in de lucht, daar kan er makkelijk nog eentje bij. Zorg er dan ook voor dat je structuur iedere dag anders is, dat is namelijk ook een gestructureerd leven!
Ga in de avond Netflixen. Bingewatch die ene serie. Nog een aflevering en nóg een aflevering. Tot je middenin de nacht op de bank wakker schrikt. Blijf daar dan vooral liggen en snooze vervolgens in de ochtend ten minste zes keer. 

Voel je spanning? Negeren die handel! Het beste is om je gevoelens stelselmatig volledig te negeren. Je kunt het beste gewoon doorgaan. Ook het delen van je gevoelens met je naasten is totaal overbodig. Dat is een teken van zwakte en mensen zullen je uitlachen. Hoofdpijn, vermoeidheid, gespannen zijn.. voor alles is wel een pilletje te vinden om dit te onderdrukken. 

De laatste en allerbelangrijkste tip: NEEM GEEN RUST. Ben je bijna in je burn-out? Neem dan vooral geen rust. Zet nog even door.

Wacht nog heel even…

Hopelijk zet het lezen van de bovenstaande tekst je aan het denken. Wanneer jij bij alle punten groene vinkjes kunt zetten is er duidelijk iets aan de hand. De weg naar een burn-out is misschien al ingezet. Als je hier iets aan wil doen bieden we de volgende opties:

Sluit je nu gratis aan bij Qragt!Voor vragen of advies bel met Qragt

088 - 045 01 20