Week tegen de Eenzaamheid


De samenleving gaat steeds meer open, maar juist doordat we allemaal de afgelopen periode in meer of mindere mate hebben gevoeld wat het is om je alleen of eenzaam te voelen, is het zo belangrijk om die verbinding met elkaar te blijven zoeken.


Tijdens de Week tegen de Eenzaamheid (van 30 september t/m 7 oktober 2021) zijn er door het hele land leuke initiatieven waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen.

Zoals in Tilburg. Daar nodigen NS en ProRail mensen uit om een praatje te maken. Op het station staan koffiekarren waar je twee gratis kopjes koffie kunt halen: één voor jezelf en één voor een ander. Want een klein gebaar kan soms al het verschil maken. En online wordt bijvoorbeeld op 8 oktober de grootste online Pubquiz van Nederland georganiseerd. Ook kun je op de website activiteiten vinden die je het hele jaar door kunt doen om het verschil te maken. Natuurlijk is hiermee niet gelijk eenzaamheid de wereld uit, maar meer aandacht voor elkaar begint bij jezelf. 

Lees hier meer over de Week van de Eenzaamheid

Sluit je nu gratis aan bij Qragt!Voor vragen of advies bel met Qragt

088 - 045 01 20