Artikelen

Aandacht is de beste investering
De Miracle Morning van Coach Christine

De Miracle Morning van Coach Christine

Christine Walters is de nieuwste aanwinst in het team van Qragt. Ze is dit voorjaar begonnen als Balanscoach. Een vlotte meid uit Den Bosch met veel kennis en (levens)ervaring. Ze heeft passie voor psychologie en persoonlijke ontwikkeling. Daar is ze dagelijks veel mee bezig. Zo staat ze ’s morgens heel vroeg op voor een speciaal ochtend ritueel; de Miracle Morning. Dit helpt bij een goede start van de dag.

 | Lees meer

Krachtige gesprekken voeren

Krachtige gesprekken voeren

#Ontspanning #Levensgebeurtenissen

Als je soms ergens zelf niet meer uit komt, besef dan dat je niet de enige bent. Soms kan het helpen om je vraag eens aan iemand anders voor te leggen. Samen kom je verder. Denk aan een goede vriend, leuke collega of gewoon iemand die iets vergelijkbaars heeft meegemaakt. Maar het is ook fijn, als je bij iemand in je omgeving merkt dat er iets aan de hand is, om te weten hoe je het aankaart. Laten merken dat je aandacht voor elkaar hebt en naar elkaar omkijkt. Dat is nog niet zo gemakkelijk. In deze nieuwsbrief delen we daarom verschillende tips en voorbeelden om oprechte gesprekken aan te gaan. Want praten over je problemen of uitdagingen helpt. Je begrijpt elkaar beter en kunt je zorgen met elkaar delen. 

 | Lees meer

Lekker in je vel (blijven) zitten

Lekker in je vel (blijven) zitten

Wist je dat we gemiddeld 10 uur zitten op een werkdag? Dat maakt ons Europees kampioen wat betreft zittend werken. En daardoor lopen we meer kans op klachten en ziektes. De Rijksoverheid heeft een nieuwe campagne gelanceerd: 'Zet ook de Stap'. Daarmee vragen ze meer aandacht voor dagelijkse beweging. Dat is gezonder en nu de sportscholen nog dicht zijn plus het verenigingsleven vrijwel stil ligt, is het écht aan ons om zelf te zorgen dat we lekker in ons vel blijven zitten! Qragt helpt je graag op weg met verschillende tips.

 | Lees meer

Waarom klagen je niet verder brengt (al lucht het soms wel op)

Waarom klagen je niet verder brengt (al lucht het soms wel op)

Is het je weleens opgevallen? Veel mensen die succesvol zijn klagen of zeuren nauwelijks. Niet omdat ze daar geen reden toe hebben, ook zij hebben namelijk hun beslommeringen. Maar ze klagen niet. Ze doen er iets aan, of ze laten het los.De voornaamste reden is omdat klagen niets voor je doet. Bewust of onbewust hebben succesvolle mensen in de gaten dat ze daarmee niet hun innerlijke kracht opbouwen.

 | Lees meer

Alles wat je nog niet wist over overspannen zijn

Alles wat je nog niet wist over overspannen zijn

#Loopbaan #Ontspanning

Overspannenheid of overspannen zijn. We hebben er allemaal wel eens van gehoord of zelfs mee te maken gehad. Maar wat is het nu precies? En is er een verschil met bijvoorbeeld een burn-out? Wat kunnen we eraan doen en hoe herken je overspannenheid? Het zijn allemaal relevante vragen, want in de huidige tijd is dit probleem niet meer weg te denken in onze maatschappij. We vroegen bedrijfsarts Lodewijk Roskott naar zijn professionele ervaringen met overspannenheid. 

 | Lees meer

11 tips om jouw doelen wel te halen

11 tips om jouw doelen wel te halen

Doelen bereiken hoeft niet altijd te draaien om afzien en heel hard werken. Het begint met je prioriteiten bepalen. Start gewoon met voornaamste doelen voor jezelf helder te krijgen, waar wil jij je op gaan richten? Wat is hoofd en bijzaak. Bedenk met hulp van dit artikel hoe je je doel wil bereiken en weet dat je soms je strategie een beetje bij moet stellen. Ga ook na wat je nog weerhoud op dit moment. Kom je niet uit de startblokken voor iets wat je echt wilt, dan is je eerste actie wellicht om die drempels of twijfels te elimineren en jezelf te motiveren. En dan... deze 11 toepassen om jouw dromen te verwezenlijken. 

 | Lees meer

Terug gaan in mijn functie, wat krijgen we nou?

Terug gaan in mijn functie, wat krijgen we nou?

Een stap terug doen in het werk, al dan niet noodgedwongen, staat ook wel bekend als demotie. Voor veel mensen zit er een negatieve lading aan dit woord. Je zet je dagelijks vol overgave in voor het bedrijf waar je voor werkt en wanneer je dan teruggezet dreigt te worden in functie kan dat rauw op je dak vallen. In dit artikel lichten we toe wat demotie is en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. 

 | Lees meer

Snel geld besparen? 5 bespaartips waar je altijd wat aan hebt.

Snel geld besparen? 5 bespaartips waar je altijd wat aan hebt.

Ben je op zoek naar manieren om snel geld te besparen? Dat is namelijk handig wanneer je uitgaven te hoog zijn. Loop je tijdelijk inkomen mis of zijn er wat financiële tegenvallers? Met deze tips ontdek je dat je makkelijk meer geld kunt verdienen! Ga direct aan de slag en bespaar keiharde euro’s.

 | Lees meer

Hoe eet je zo gezond mogelijk, zonder veel geld uit te geven?

Hoe eet je zo gezond mogelijk, zonder veel geld uit te geven?

Een veel gehoord misverstand is dat alleen rijke mensen gezond kunnen eten. Bij het boodschappen doen krijg je makkelijk de indruk dat gezonde voeding duur is. Veel mensen hebben niet de luxe om zomaar alles in je winkelmandje te gooien zonder naar de prijs te kijken. Hoe kun je zo gezond mogelijk eten, zonder veel geld uit te geven?

 | Lees meer

Ontwikkel een krachtige money mindset

Ontwikkel een krachtige money mindset

Nooit eens een meevaller? Altijd het gevoel bijna blut te zijn voordat de zorgtoeslag of alimentatie binnenkomt? Dikke kans dat dit door je ‘money mindset’ komt. Dat is de manier hoe jij over geld denkt. Je money mindset wordt gevormd door je overtuigingen, je omgeving en je ervaringen uit het verleden. Dit heeft veel invloed op hoe je nu met geld omgaat. 

 | Lees meer

Wat als… Je je rekeningen niet meer kunt betalen?

Wat als… Je je rekeningen niet meer kunt betalen?

Je werkt je een slag in de rondte maar aan het eind van de maand is het altijd spannend of je uitkomt met de kosten. Zeker wanneer er bepaalde tegenslagen op je pad komen: een reparatie aan de auto, onverwachts hoge ziekenkosten buiten je eigen risico of (studie)schulden die je achtervolgen. Zodra je structureel achter dreigt te raken met betalingen kan je in een neerwaartse spiraal belanden. Dan kan het aanvoelen alsof je in een moeras vastzit waar je zelf niet meer uit kunt komen…

 | Lees meer

Ben jij ook voortdurend moe? Zo krijg je weer energie!

Ben jij ook voortdurend moe? Zo krijg je weer energie!

Dankzij de media krijgen we het nodige mee uit de verschillende hoeken van de wereld. The pursuit of happiness is een veel gehoorde Amerikaanse term, waarbij mensen streven naar individueel geluk en succes. In een land als Japan wordt er juist gestreefd naar uitmuntend zijn binnen het collectief. Hier in Nederland doen we een dotje. We volgen eens een workshop mindfullness, bekijken een Amerikaanse Ted-talk en proberen op social media de beste versie van onszelf te laten zien. Je zou haast de indruk krijgen dat alles maakbaar is, maar het is vooral veel uitproberen en improviseren. Ontdekken wat voor jou werkt. Want in de praktijk slaan veel mensen zich door de werkweek heen. Naar buiten toe houden we ons sterk maar voelen ons continu moe. Hoe krijg je nu nieuwe energie, hoe zorg je dat je die houdt en aan welke knoppen kun je draaien?

 | Lees meer

Hallo NewU!

Hallo NewU!

Vanaf januari 2021 slaat Qragt de handen ineen met nieuwe partner NewU. NewU is een unieke en nieuwe gezondheidsapp die wetenschap over gezondheid, gedrag en motivatie combineert met slimme technologie om je te helpen om slechte gewoonten te overwinnen en nieuwe, langdurige gezonde gewoonten te creëren.

 | Lees meer

Heb jij jouw goede voornemens al gemaakt?

Heb jij jouw goede voornemens al gemaakt?

Net als veel mensen, kijk je uit naar een goede start van het jaar en neem je jezelf voor om eruit te halen wat erin zit. Zet gauw een streep onder 2020 en kijk vooruit. Het kan altijd beter, slimmer, gezonder, leuker… Waar de een vooral werk gerelateerde doelen stelt, heeft de ander juist voornemens in de privésfeer. Vandaag helpen wij je met het opstellen van goede voornemens en Balanscoach Michelle deelt haar tips. 

 | Lees meer

Thuiswerken, dat is zo slecht nog niet…

Thuiswerken, dat is zo slecht nog niet…

#Loopbaan

Een gedeelte lockdown betekent dat we weer massaal vanuit huis werken. De artikelen over de risico’s van het thuiswerken, de stijging in mentale problemen en de groeiende afstand tot het werk en de collega’s vliegen ons om de oren. Maar is dat terecht? Thuiswerken kan namelijk ook hele positieve effecten hebben. Werken vanuit huis kan juist ook zorgen voor meer ruimte en autonomie wat leidt tot een betere werk-privé balans. Vandaag deel ik 5 voordelen van thuiswerken. 

 | Lees meer

Stoppen met roken? Ja, nu écht!

Stoppen met roken? Ja, nu écht!

#Levensstijl

Er is al veel geschreven over de consequenties van roken en de meerwaarde van het stoppen met roken. Overweeg jij al tijden om te stoppen maar komt het er maar niet van? Grijp jij toch weer naar die sigaret? Of heb je al tig keer geprobeerd te stoppen maar strand jouw poging, ondanks je goede bedoelingen, weer? In dit artikel laten wij zien dat jij vandaag kunt starten met het beëindigen van deze verslaving. 

 | Lees meer

Hoe versterk ik mijn immuunsysteem?

Hoe versterk ik mijn immuunsysteem?

#Levensstijl

Een sterk immuunsysteem zorgt ervoor dat iemand niet snel ziek zal worden. Iedereen heeft zelf invloed om dit immuunsysteem te onderhouden en te versterken. In dit artikel leggen we uit wat het immuunsysteem is en geven we je een snelcursus om jouw systeem te verbeteren. Want: een krachtig immuunsysteem draagt er aan bij dat jij je goed voelt en lekker in je vel blijft zitten. 

 | Lees meer

Uit de running: wat zijn de verschijnselen van een burn-out?

Uit de running: wat zijn de verschijnselen van een burn-out?

#Loopbaan #Levensgebeurtenissen

Burn-out is al jarenlang een sociaal- en maatschappelijk probleem. Jaarlijks ervaart maar liefst 16% van de beroepsbevolking in Nederland burn-out klachten. Het is belangrijk om deze signalen op tijd te herkennen zodat je de klachten tijdig kunt aanpakken. Maar wat zijn de verschijnselen van een burn-out nu eigenlijk?

 | Lees meer

Burn-out? Die staat niet op mijn To-do!

Burn-out? Die staat niet op mijn To-do!

#Loopbaan #Ontspanning

Een burn-out is een veel voorkomend verschijnsel waar nog steeds een bepaalde taboe op rust. Maar soms lukt het gewoon niet meer om alle ballen in de lucht te houden, zowel op je werk als in je privéleven. En of je nu gezond bent of niet; het kan iedereen overkomen. Door chronische druk en stress kun je last krijgen van burn-out klachten.

 | Lees meer

Hoe snel kun je nu eigenlijk herstellen van een burn-out? En waarom is hulp zo belangrijk?

Hoe snel kun je nu eigenlijk herstellen van een burn-out? En waarom is hulp zo belangrijk?

Herstel van een burn-out kan een tijdje duren. Wanneer je al een periode in een burn-out zit, wil je zo spoedig mogelijk weer herstellen maar zolang je er nog middenin zit, lijkt het eindeloos te duren voor je weer wat energie terug krijgt. Hoe lang duurt zit nog? En wat is normaal? Op zich zijn er wel wat richtlijnen voor. Als je kijkt naar de algemene richtlijnen dan zou een burn-out gemiddeld een half jaar duren, maar in de praktijk blijkt dit niet altijd zo te zijn. Niet iedereen herstelt even snel of langzaam. In dit artikel leggen we je uit waarom dit zo is.

 | Lees meer

Waarom je Social Media net zo moet behandelen als Chocolade - 5 tips!

Waarom je Social Media net zo moet behandelen als Chocolade - 5 tips!

Oké, er zijn natuurlijk meer quilty pleasures dan chocolade alleen... het ‘foute’ uurtje op de radio, grapje op het randje, de leuke glazenwasser, het leven van de Cardassians volgen, maar een ding is zeker; social media is er een van.

 | Lees meer

Wat is nou eigenlijk een burn-out?

Wat is nou eigenlijk een burn-out?

#Loopbaan #Ontspanning

Vaak hoor je van mensen in je omgeving dat iemand een burn-out heeft. Maar wat is nu eigenlijk een burn-out? Het woord zegt het eigenlijk letterlijk al; je bent volledig ‘opgebrand’. Soms wordt het je gewoon allemaal even te veel, zowel op je werk als privé. Je hebt te veel stress en bent dagelijks gespannen. Je momentje van rust is elke dag steeds verder te zoeken. 

 | Lees meer

De blokjes in jouw toren brokkelen langzaam af...

De blokjes in jouw toren brokkelen langzaam af...

Je bent voortdurend moe, je piekert over alles en hebt slaaptekort die je met één goede nacht slaap echt niet in kunt halen. Je bent niet meer jezelf en voelt je somber. Je bent zowel fysiek als mentaal helemaal ‘opgebrand’. Je vraagt je af: heb ik een burn-out?

 | Lees meer

Hoezo leef ik niet gezond?! 4 snelle tips voor een directe verbetering naar een gezonde leefstijl.

Hoezo leef ik niet gezond?! 4 snelle tips voor een directe verbetering naar een gezonde leefstijl.

#Levensstijl

Af en toe een wijntje. Lekker eens uiteten. Natuurlijk! Dat moet kunnen. Echter staan we er niet bij stil hoe snel we niet gezond met onszelf omgaan. Want waar we naar Amerika wijzen als dé plek waar overgewicht als gezondheidsprobleem op nummer 1 staat, blijft Nederland hier teleurstellend genoeg niet veel verder in achter. Ruim 58% van alle 50-plussers in Nederland heeft overgewicht. Overgewicht is vaak de oorzaak van chronische ziektes. Maar wist je ook dat de oorzaak van overgewicht vaak het gevolg is van stress?

 | Lees meer

Ik leef toch zeker niet om te werken? Ik werk om te leven! Wanneer je balans tussen werk en privé volledig zoek is

Ik leef toch zeker niet om te werken? Ik werk om te leven! Wanneer je balans tussen werk en privé volledig zoek is

#Loopbaan

Soms lijkt het alsof je leven alleen maar om werken en presteren gaat. De één troeft de ander nog meer af. Het moet altijd maar beter, sneller, productiever, waarbij overwerken de norm is geworden. Maar je leven bestaat toch uit meer dan enkel werken? En jij bent toch zeker geen duizendpoot?! Hoe maak jij van jouw balans in werk en privé een prioriteit, zodat je ook weer eens kunt ontspannen?

 | Lees meer

Hoe herken je een burn-out op tijd?

Hoe herken je een burn-out op tijd?

Je ervaart wat klachten, maar weet niet exact of je nu een burn-out hebt of niet. Wat hierbij belangrijk is, is inzicht krijgen in wat je voelt, inzicht in je gedrag richting anderen en inzicht in waar je gelukkig van wordt. Dit is belangrijk om jezelf weer in balans te brengen. Kijk eens goed in de spiegel en ga het gesprek met jezelf aan, om jouw gedachten voor jezelf goed op een rij te zetten en na te gaan wat écht belangrijk voor jou is. Veel mensen beginnen hier te laat mee waardoor ze langzaam onderuit glijden. Ze raken vaak oververmoeid, snel geëmotioneerd of raken volledig uit balans. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de eerste signalen van stress bij jezelf of bij een ander te herkennen. Hoe eerder je toegeeft dat je klachten hebt die op een burn-out duiden, des te sneller je ermee aan de slag kunt gaan. Dus, hoe herken je nu een burn-out?

 | Lees meer

Druk van de ketel graag! Zo verlaag je je werkdruk...

Druk van de ketel graag! Zo verlaag je je werkdruk...

Werkstress is beroepsziekte nummer 1. Reorganisaties, bezuinigingen en de diversiteit aan collega’s om je heen kunnen bijdragen aan de build up van jouw dagelijkse stresslevel. Ruim 36% van werkend Nederland ervaart een te hoge werkdruk. Een alom bekend probleem zo is gebleken. Werkstress wordt vaak veroorzaakt door de ervaring van druk, maar dit kan ook anders. Denk er bijvoorbeeld aan wanneer mensen aan je vragen hoe het met je gaat, om eens eerlijk antwoord te geven in plaats van standaard “Ja goed, hoe gaat het met jou” te antwoorden. Bedenk of je nu ‘lekker druk’ bent of dat je ‘te druk’ bent. In dit laatste geval is het belangrijk om zo snel mogelijk in actie te komen om deze werkdruk te verlagen. We geven je 4 handzame tips hoe je je werkdruk kunt verlagen en de kans op een burn-out kunt verkleinen.

 | Lees meer

Covid-19 en ziekmelden, hoe zit dat precies?

Covid-19 en ziekmelden, hoe zit dat precies?

De Rrrrr zit weer in de maand. Je weet wel, de R van septembeR, oktobeR en van snotteren. Haalde je voorheen je neus niet op voor een licht verkoudheidje, nu moet je ineens naar de test straat en maakt je familie zich zorgen. Stel dat wel... stel dat niet... wie heb ik de laatste tijd allemaal gezien en oh ja, hoe zit dat eigenlijk met ziekmelden op het werk?

 | Lees meer

Werkdruk pas op... ontploffingsgevaar!

Werkdruk pas op... ontploffingsgevaar!

Je hebt jezelf compleet uit de naad gewerkt voor jouw werkgever en altijd maar dat stapje extra gezet, maar nu sta je op knappen en is de accu helemaal leeg. Je lichaam en geest zijn uitgeput, maar toch kun je moeilijk in slaap komen ’s avonds. Je overweegt voortdurend hoe het nu verder moet en het faalgevoel word je te veel. Hoe transformeer je een te hoge werkdruk naar jouw ideale werk-privé balans? 

 | Lees meer

Verveel jij je kapot op het werk? Pas op voor de BORE-OUT!

Verveel jij je kapot op het werk? Pas op voor de BORE-OUT!

#Loopbaan

Kun jij als je wilt ongegeneerd online winkelen tijdens werktijd of zelfs een Netflix serietje kijken onderwijl je de snoeppot leeg eet? Lucky you. De meeste mensen hebben namelijk geen saaie baan maar moeten hard werken om de kost te verdienen. Een keertje de boog wat minder gespannen hebben staan is niet verkeerd. Maar als de lat echt te laag ligt, kan het aan je gaan vreten. Je gaat uitdaging missen, wilt meer uit je dag halen en vraagt je misschien wel eens af in hoeverre je nu onmisbaar bent op je werk. Een BORE-OUT ligt op de loer...

Wanneer de verveling toeslaat, wat let je dan om daar wat aan te doen? En wat zijn de gevolgen als je het er maar een beetje bij laat zitten?

 | Lees meer

Nee, ik ben niet op dieet. Ik werk aan mijn lifestyle.

Nee, ik ben niet op dieet. Ik werk aan mijn lifestyle.

#Levensstijl

Een gezonde leefstijl is meer dan alleen voeding. Steeds meer Nederlanders zijn bezig met hun gezondheid en levensstijl. Zelfs 80% van de bevolking zegt volgens cijfers van het CBS dat ze gezond zijn, terwijl dit in werkelijkheid toch anders is. Dit komt omdat mensen een andere definitie van gezondheid hebben: ‘Ja ik ben gezond, want ik ben niet ziek’. Echter houdt gezond leven nog veel meer in. Het is de volledige toestand van lichamelijk, geestelijk en maatschappelijk welzijn van een persoon. Maar wat houdt dit precies in? En wanneer leef je nou echt gezond?

 | Lees meer

Baal jij ook zo van dat thuiswerken? Dit kun je er aan doen!

Baal jij ook zo van dat thuiswerken? Dit kun je er aan doen!

#Levensstijl #Ontspanning #Loopbaan #Levensgebeurtenissen

Thuiswerken was in het begin een welkome afwisseling, maar inmiddels vind je je werk niet meer leuk. Sterker nog, hoe vaak heb je niet gedacht: nu ben ik er he-le-maal klaar mee! Als de muren op je af komen en een dagje naar kantoor als een 'uitje' voelt, hoe ga je dit dan nog maanden volhouden?

 | Lees meer

Hoe kun je meer werkgeluk ervaren? - Interview

Hoe kun je meer werkgeluk ervaren? - Interview

#Loopbaan #Ontspanning #Levensstijl #Levensgebeurtenissen

Werkgeluk is soms ver te zoeken als je werkomstandigheden veranderen. Maar je hebt altijd mogelijkheden om toch werkgeluk te ervaren. Want werkgeluk is heel persoonlijk en meebewegen met de situatie een vaardigheid, die je kunt leren via coaching. In dit interview geeft Dorothée Vlamings haar visie op dit onderwerp. Ze is gespecialiseerd in het versterken van je autonomie en je emotionele veerkracht, waardoor je effectiever bent en meer geluk kunt ervaren. 

 | Lees meer

Voedingtips: Je  bent meer gaan bewegen maar die Corona-kilo's gaan er niet af. Wat gaat er mis?

Voedingtips: Je bent meer gaan bewegen maar die Corona-kilo's gaan er niet af. Wat gaat er mis?

#Levensstijl

Ben je al weken fanatiek aan het sporten in je zelf gebouwde thuis fitnesshok of op een andere manier, maar zie je niet het resultaat wat je hoopte? Voel je dat je fitter wordt, maar zie je dit nog niet terug in je spiermassa of val je niet af? Wil je resultaat, dan is de juiste voeding essentieel. In deze blog 6 voedingstips voor iedereen die best gezond wil bewegen, maar dat niet voor niks doet! 

 | Lees meer

Werkgeluk komt niet vanzelf

Werkgeluk komt niet vanzelf

#Loopbaan

Op een zonnige vrijdagmorgen spreken we Marc Jutte over werkgeluk en balans. Hij is oprichter van Instatera, gespecialiseerd in stressmanagement en burn-out begeleiding. In ons gesprek gaan we een stapje verder: van herstel naar je (werk)geluk weer vinden. Hoe doe je dat? Waar zit het ‘m in? En voor de sceptici onder ons, bestaat zoiets als werkgeluk eigenlijk wel?

 | Lees meer

In welke fase van een burn-out zit ik?

In welke fase van een burn-out zit ik?

Wat zijn nu de tekenen van een burn-out? Want als er een burn-out bij je wordt geconstateerd, vat je dit zeker niet licht op. Vaak geef je jezelf de schuld van alles: ‘je bent niet goed genoeg geweest voor je kinderen’, ‘op het werk heb je te weinig gedaan’ en ga zo maar door. Je voelt je ongelukkig en bijna tegen het depressieve aan. Je moet aan jezelf gaan werken, maar wat moet er veranderd worden?

 | Lees meer

Interview lid Corona-crisisteam: Je werk en privé balans verbeteren in deze tijd, hoe dan?

Interview lid Corona-crisisteam: Je werk en privé balans verbeteren in deze tijd, hoe dan?

Op een zonovergoten dinsdag belt onze balanscoach met Daniëlle. Het is augustus, middenin de vakantieperiode en Daniëlle werkt al 6 maanden vanuit huis. Niet van 9 tot 5, maar eerder van 8 tot ’s avonds laat. Een balans tussen werk en privé realiseren in deze ongebruikelijke tijden, kan dat überhaupt?

 | Lees meer

Interview balanscoach Michelle Verleur over vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

Interview balanscoach Michelle Verleur over vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

#Loopbaan #Levensstijl #Ontspanning

Michelle Verleur werkt sinds kort als balanscoach voor Qragt. Ze is gespecialiseerd in vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. "Duurzame inzetbaarheid begint bij goede communicatie, dat is al de helft."

 | Lees meer

Effectief omgaan met werkdruk

Effectief omgaan met werkdruk

#Loopbaan #Levensstijl

Waar gewerkt wordt ontstaat logischerwijs werkdruk. Wanneer een deadline gehaald moet worden, als er te veel taken op je bord liggen of als je niet over de juiste tools beschikt om iets op te lossen. Werkdruk hoeft niet iets negatiefs te zijn. Een artiest ervaart bijvoorbeeld ook druk om op tijd zijn nieuwe album op te nemen of plankenkoorts net voordat hij het podium op gaat om de nieuwe songs te laten horen aan het publiek. Daarom doet hij extra zijn best en krijg jij als luisteraar kippenvel. 

 | Lees meer

Hoe behandel je een burn-out?

Hoe behandel je een burn-out?

Je hebt er al maandenlang last van. Je kunt je niet concentreren op je werk, je blijft hangen in taken die je maar niet afgerond krijgt, je lontje wordt steeds korter en je bent inmiddels een emotionele rollercoaster. Je kunt je aandacht niet meer goed verdelen en kunt niet meer genieten van de dingen waarvan je wilt genieten. Naast je psychische klachten voel je jezelf ook lichamelijk afzwakken. Darmklachten, spierpijn en uitslag op je hoofd bevestigen dit maar weer. Je hebt al maandenlang last van een burn-out. Hoe kun je dit laten behandelen?

 | Lees meer

Werkstress verminderen

Werkstress verminderen

#Loopbaan

De kans is groot dat jij weleens werkstress ervaart in je leven. Stress kan een positief effect hebben en je drang om te presteren bevorderen. Lang aanhoudende werkstress is daarentegen niet goed voor je en kan vervelende gevolgen hebben. Als de spanning en stress te hoog oploopt en te lang aanhoudt, kunnen er op den duur lichamelijke en/of psychische klachten ontstaan. Een kwart van het langdurige psychische verzuim in Nederland wordt veroorzaakt door werkstress. Wanneer je stress ervaart is voor jou de hamvraag: hoe kun je werkstress verminderen?

 | Lees meer

10 tips om jezelf uit een burn-out te helpen

10 tips om jezelf uit een burn-out te helpen

Je bent burn-out en je weet het. Je voelt dat wanneer je niets doet het de verkeerde kant op gaat en je wilt er zelf wat aan kunnen doen. Wij helpen je hier graag bij door je 10 tips over de burn-out basics te bieden.

 | Lees meer

6 tips: zo combineer je studeren met werk en privé

6 tips: zo combineer je studeren met werk en privé

#Loopbaan

Je leven is vaak al gevuld met een drukke baan en een privéleven. Alle trainingen van Online Academy zijn zo ontwikkeld, gepland en georganiseerd dat je het studeren goed kunt combineren met een druk bestaan. In deze blog lees je 6 concrete tips om succesvol te studeren en daarnaast nog te kunnen werken én leven. 

 | Lees meer

10 tips om een Burn-out te voorkomen

10 tips om een Burn-out te voorkomen

#Levensstijl #Ontspanning

Wist je dat, zelfs normale omstandigheden voor de Corona crisis, ongeveer 17% van de Nederlanders burn-out klachten had? Ze hebben dan langdurig last van vermoeidheid, prikkelbaarheid en spanning. Vaak in combinatie met slecht slapen, moeheid, piekeren, concentratieproblemen, vergeetachtigheid en een opgejaagd gevoel.

Bij het ontstaan van burn-out en overspannenheid spelen verschillende dingen een rol. Vaak ligt de oorzaak bij een opstapeling van stress, op verschillende fronten. Toch hoeft het niet zover te komen. Met deze blog weet je waar je op moet letten om een burn-out te voorkomen.

 | Lees meer

8 Tips om je krachtiger te voelen op je werk

8 Tips om je krachtiger te voelen op je werk

#Loopbaan

Voor velen geeft werken zin en invulling aan hun leven. Tegelijkertijd wordt je uitgedaagd om een goede werk en privé balans voor jezelf te creëren. In deze blog geven we je verschillende tips, zodat jij in staat blijft om je werk naar jouw beste vermogen uit te voeren.

 | Lees meer

6 Tips voor een betere balans tussen werk en privé

6 Tips voor een betere balans tussen werk en privé

#Loopbaan #Levensstijl #Ontspanning

Je wilt succesvol zijn op je werk, je huishouden op orde houden, gezond eten, voldoende sporten, je sociale contacten onderhouden, je kinderen en partner ondersteunen, mediteren, aan persoonlijke ontwikkeling doen én af en toe tijd voor jezelf hebben. En dat lukt niet goed want je bent druk druk druk. Waar blijft de tijd?

Geen nood. Met deze zes gouden tips voor een betere balans tussen werk en privé heb jij alles zó weer onder controle. Laten we eens kijken hoe we het tij kunnen keren...

 | Lees meer

Hoe raak je stress kwijt?

Hoe raak je stress kwijt?

#Ontspanning

Stress hoort bij het leven zeggen ze. Het zorgt ervoor dat je nét op tijd de trein haalt. Of dat je op een belangrijk moment zoals een sollicitatiegesprek scherp en alert bent. Het heeft dus een functie. Maar als je continu stress hebt, werkt dit door in je lichaam en kun je er last van krijgen. Hoe raak je stress kwijt? 

 | Lees meer

Moeiteloos meer in beweging komen

Moeiteloos meer in beweging komen

#Levensstijl #Ontspanning

Je hoort mensen op het nieuws wel eens spreken over dat zitten het nieuwe roken is. Ergens zit daar wel een kern van waarheid in. Stilzitten kan schadelijk zijn, maar veel mensen zijn zich er niet van bewust. Je hoeft echter niet per se naar een sportschool om hier wat aan te doen. Hoe meer je op een natuurlijke manier beweging aan je dagroutine toevoegt, hoe makkelijker het is om dit vol te houden. 

 | Lees meer

10 tips om je innerlijke kracht te verbeteren

10 tips om je innerlijke kracht te verbeteren

#Loopbaan

Als je met jezelf aan de slag gaat, wil je het liefst gelijk al resultaat zien. Maar vaak heb je wat tijd nodig voordat alles op zijn plaats valt en je tot bloei komt. Planten groeien ook niet door aan blaadjes te trekken, maar door de wortels water te geven. De natuur haast zich niet en toch wordt alles volbracht. Ook jij komt er wel. In deze blog delen we 10 tips om je innerlijke Qragt te ontwikkelen.

 | Lees meer

Wat nemen we mee uit de Corona Crisis?

Wat nemen we mee uit de Corona Crisis?

#Levensgebeurtenissen

Ons leven staat de laatste  periode flink op z’n kop. Het coronavirus bracht ons uitdaging na uitdaging, voor onze organisaties én in ons privéleven. Maar nu we langzaamaan gewend raken aan deze situatie, zien we dat een aantal dingen uit ‘het nieuwe normaal’ zo slecht nog niet zijn . Wat nemen we mee uit deze crisis?

 | Lees meer

Bewegen op je werk - 7 oefeningen

Bewegen op je werk - 7 oefeningen

#Levensstijl #Loopbaan

Er zijn vele beroepen waarbij je bar weinig beweging krijgt. Elke dag werken we 8 uur en velen van ons hebben ook reistijd. Daardoor brengen we op een normale werkdag al gauw 11 uur zittend door. Op den duur is dat waarschijnlijk iets waar je toch verandering in wilt aanbrengen. Wil je gezond blijven, dan is het namelijk belangrijk om tijdens het werk toch regelmatig te bewegen. En dat is makkelijker dan je denkt!

 | Lees meer

Voedingtips voor meer energie

Voedingtips voor meer energie

#Levensstijl

Dat je energiepeil een beetje wisselt gedurende de dag, is heel normaal. Toch zijn er voedingsmiddelen die maken dat je energie weglekt. Wat kun je nu beter laten als je meer energie wilt?

 | Lees meer

Opladen na je werkdag

Opladen na je werkdag

#Ontspanning

Na een drukke werkdag of lange file ben je met deze oefening in 10 minuten weer helemaal hersteld en klaar voor de rest van de dag. 

Zoek een rustige plek op. Doe een koptelefoontje in. Zet met je telefoon een wekker op 10 à 15 minuten. Sluit je ogen en start de oefening.

 | Lees meer

Adem je fit tijdens je werk

Adem je fit tijdens je werk

#Ontspanning

Gedurende de dag kan de adem snel worden en oppervlakkig. Leer hoe een kalme adem stress verlaagt en je lichaam en geest oplaadt. Een kalme adem reduceert stress en brengt rust in lichaam en geest. 

 | Lees meer

Wat zijn de oorzaken van een Burn-out?

Wat zijn de oorzaken van een Burn-out?

Een burn-out komt vast voor bij iemand in jouw naaste omgeving. Soms is het iemand waarvan je dit totaal niet had verwacht. Iemand die altijd overal gezellig aan mee doet bijvoorbeeld. Anderzijds ken je ook personen waarvan je al had verwacht dat het op enig moment te veel zou gaan worden. Maar wat is dan de oorzaak? Waarom raakt iemand zo uit balans dat hij of zij burn-out gaat?

 | Lees meer

Beter slapen doe je zo!

Beter slapen doe je zo!

#Ontspanning

Lig je ’s nachts vaak te woelen in bed? Kijk je regelmatig verschrikt naar je wekker en realiseer jij je dat je midden in de nacht nog altijd niet in slaap bent gevallen? Word je gebroken wakker en kun je je slecht concentreren op je werk?

Dan ben je niet de enige. Heel veel mensen hebben last van een slechte nachtrust. Gelukkig kun je er altijd wat aan doen.

 | Lees meer

Hoe blijf je financieel fit tijdens Corona?

Hoe blijf je financieel fit tijdens Corona?

#Loopbaan #Levensstijl

Aan de oproep van onze premier of iedereen die thuis kan werken dat ook vooral wil doen, hebben we de afgelopen periode massaal gehoor gegeven. Wat we ook massaal gedaan hebben is online shoppen. Online shops stunten momenteel met kortingsacties of leveren zonder verzendkosten te rekenen. Ook op social media zie je veel acties en speciale aanbiedingen voorbij komen. Dat lijkt aantrekkelijk en speelt handig in op het feit dat mensen nu vaker thuis zijn, met meer tijd om online te shoppen. Je kunt je geld echter maar een keer uitgeven. Blijf financieel fit met deze tips van het Nibud.

 | Lees meer

11 tips om  effectief en gemotiveerd thuis te werken

11 tips om effectief en gemotiveerd thuis te werken

#Loopbaan

Inmiddels is thuiswerken voor veel van ons vanzelfsprekend geworden. In deze blog kun je lezen hoe je gemotiveerd en productief blijft.

 | Lees meer

Uit de dip na een relatiebreuk

Uit de dip na een relatiebreuk

#Levensgebeurtenissen

Veel mensen hebben na een relatiebreuk nog lange tijd last. In veel gevallen is de relatie namelijk niet helemaal lekker afgesloten. Hoe kom je uit de dip na je relatiebreuk?

 | Lees meer

Langdurige burn-out klachten, het zal je maar gebeuren!

Langdurige burn-out klachten, het zal je maar gebeuren!

Wanneer je burn-out bent, heb je te maken met een langdurige overbelasting van je systeem. Naast de psychisch/mentale klachten die iemand kan ontwikkelen tijdens de burn-out, zijn er ook lichamelijke klachten die zich kunnen gaan uiten.

 | Lees meerVragen/AdviesDirect bellen

088 - 045 01 00

Stel een vraag

Vraag stellen

Waar kunt u ons vinden?

Hogeweg 3
5301 LB Zaltbommel
info@qragt.nl