"Qragt zit in soms helemaal niets doen""Qragt zit in soms helemaal niets doen"


Carla is 42 en naast Salesmanager bij een softwareleverancier, ook moeder van 2 jonge kinderen. Ze heeft niets te klagen: fijne relatie, ouders gezond, veel vrienden en een leuke afwisselende baan. Ze is altijd bezig. En dat is eigenlijk het enige waar ze zich zorgen over begint te maken. Ze is ’s avonds helemaal op en dan begint óf het opruimen thuis óf een sportavondje met vriendinnen. Ze moet altijd nog veel doen.

“Het was op zo’n typische avond toen de energie bij mij echt weer eens op was. Ik zat met de wasmand en een kop thee op de bank, toen ik moest denken aan de leaflet van Qragt. Mijn werkgever stuurde die onlangs naar alle medewerkers,” herinnert Carla zich. De volgende dag nam ze contact op met Qragt. “Ik dacht, wat heb ik te verliezen? Ik belde met Qragt en sprak met Tom. Het was een enorm geruststellend gesprek waarbij Tom al snel de vinger op de zere plek legde. ‘Heb je wel eens een paar uur écht voor jezelf?’, gaat Carla verder. Deze tijd heeft Carla niet. “Het is zoals het is. Een uurtje vrijmaken voor mijzelf is lood om oud ijzer. Als ik nu een uur lummel, moet ik daarna 2 keer zo hard rennen om alles voor elkaar te krijgen. Je weet hoe dat gaat met een peuter en kleuter in huis,” zucht Carla.

Toch gaat ze met de tips van Tom aan de slag en een week later belt ze hem terug. Ze heeft genoten van een avond sauna samen met haar man en een wandeling op het strand op een vrije middag.
“Ik snap nu wat Tom bedoelde. Voldoende hersteltijd is belangrijk wanneer je veel van jezelf vraagt. Door de juiste balans te vinden tussen inspannen en ontspannen blijft het mogelijk om je telkens weer vol in te spannen. Je maakt je hoofd leeg, je komt tot rust. Ik zou toch graag meer willen weten over zo’n mindfulness cursus via de Online Academy,” vertelt Carla. “Ik ben de enige die verandering kan aanbrengen in mijn patronen. De cursus is een cadeautje voor mijzelf. Ik kan het iedereen aanraden.”Voor vragen of advies bel met Qragt

088 - 045 01 20