Een klankbord in een zware periodeEen klankbord in een zware periode


Karin werkt al jaren als zelfstandige in haar kapsalon aan huis. Ze heeft een vaste klantenkring opgebouwd, is getrouwd en heeft twee jonge kinderen. Naast het knippen runt zij ook het huishouden. Hoewel het hard aanpoten is, heeft ze alles onder controle. Totdat de gezondheid van haar vader acuut achteruit gaat. De zorg voor haar vader vormt een uitdaging. Ze is enig kind en haar moeder is helaas op jonge leeftijd overleden. 

Karin vertelt: “Het nieuws sloeg in als een bom. Mijn vader stond voor een enorm zwaar traject met chemo-behandelingen en het was onzeker hoe hij daaruit zou komen. Ik vond het zo erg en wilde er voor mijn lieve vader zijn. Maar tegelijkertijd liep het werk door, zodra ik zou stoppen met knippen liep ik ook geld mis dat ik niet kon missen. Dat zorgde voor een enorme druk die ik er eigenlijk niet bij kon hebben. Daardoor vond ik het moeilijk mijn afspraken te onthouden en was ik er vaak met mijn gedachten niet bij. Toen ik op een dag vergat om mijn jongste van school op te halen wist ik dat ik actie moest ondernemen”.

Overzicht bewaren

Balanscoach Tom ging in gesprek met Karin. Tom: “Je ziet vaak wanneer er bij iemand in het privéleven een impactvolle gebeurtenis plaatsvindt, deze persoon uit balans raakt. Dat is normaal en iemand moet daar zijn of haar weg in vinden. Er hoort ruimte te zijn voor de emotie die bij een dergelijke gebeurtenis komt kijken, maar ook hele praktische zaken dienen geregeld te worden. Dat is vaak passen en meten, zeker in het leven van een ZZP’er. Zodra de balans zoek is dan is iemand er met zijn gedachten niet bij, krijgt niets meer gedaan of maakt fouten. Of degene stort zich juist volledig op het werk waardoor andere zaken en emoties er niet meer toedoen”. 

Karin: “Het was fijn om mijn verhaal kwijt te kunnen en om samen met Tom naar hele praktische oplossingen te zoeken. Ik heb nu een betere dagindeling waardoor ik het knippen kan combineren met het gezinsleven en de zorg voor mijn vader. Daar was ik zelf niet uitgekomen. Tom vormde voor mij een klankbord en bood overzicht in een tijd van chaos”. 

Hoe een impactvolle gebeurtenis in je leven je uit balans kan halen. Je bent met je gedachten bij de gebeurtenis waardoor het werk daar onder lijdt. Of je stort je juist op het werk waardoor er geen ruimte is om de gebeurtenis te verwerken. Balanscoach Tom helpt je om de boel weer op de rit te krijgen.Voor vragen of advies bel met Qragt

088 - 045 01 20