NOW 3 regeling maakt scholing en loopbaanbegeleiding noodzakelijk

Aandacht voor je medewerkers loont, ook in deze tijden. De impact van het coronavirus op banen en economie houdt aan en de economische recessie is voorlopig niet voorbij. Daarom komt het kabinet met NOW3, een steun- en herstelpakket voor bedrijven en medewerkers. Het volgt op NOW 1 en NOW 2. De loonsubsidie in het derde steunpakket dat op 1 oktober ingaat, krijgt een kleine aanpassing. In de zogenoemde NOW 3-regeling worden werkgevers aangespoord mee te helpen bij het vinden van een nieuwe baan als zij iemand ontslaan. Doet een werkgever dat niet, volgt een boete van 5 procent op de NOW-uitkering. Hoe dit te voorkomen?


Een werkgever die op de een of andere manier gebruikmaakt van staatssteun en toch iemand ontslaat, moet contact opnemen met uitkeringsinstantie UWV om afspraken te maken over begeleiding naar ander werk. Volgens Asscher weet de werkgever namelijk veel beter wat de talenten en mogelijkheden zijn van een werknemer dan bijvoorbeeld het UWV. Neemt de werkgever geen contact op met het UWV, dan volgt een boete van 5 procent op de NOW-uitkering. De ontslagboete uit de eerste twee steunpakketten verdwijnt. Zo bericht Nu.nl

Hoe zit het precies?

Het nieuwe pakket loopt tot in 2021 en is gestoeld op drie pijlers: steun, helpen aanpassen en investeren

De komende maanden zullen sommige mensen hun werk kwijtraken en op zoek moeten naar een andere baan. Anderen zullen de overstap willen maken van hun huidige werk naar ander werk met meer toekomstperspectief. Het kabinet wil mensen daarbij helpen en trekt geld uit voor begeleiding bij loopbaan perspectief en er komt meer geld vrij voor om- en bijscholing. Ook wil het kabinet mensen met een hoog risico op armoede en problematische schulden helpen. In totaal trekt het kabinet voor dit aanvullend sociaal pakket ruim 1 miljard euro uit. 

Qragt bied je als werkgever een totaaloplossing.

Je hebt het via Qragt goed geregeld voor je mensen en tegen een minimale investering. Door ze aan te sluiten krijgen je medewerkers toegang tot...

• Ruim 300 online opleidingen, die makkelijk te combineren zijn met een drukke baan
• Een eigen geldplan en indien wenselijk hulp van een budgetcoach
• En loopbaanontwikkeling in samenwerking met  Jobpersonality en Ephecta.
• Een periodieke balanstest en ondersteuning door van onze balanscoaches. Zo blijven ze mentaal veerkrachtig.

Met de opleidingen via Qragt voldoe je voor de NOW regelingen aan de eisen om scholing aan je medewerkers aan te bieden. Zodat ze de skills hebben om aan te blijven sluiten aan de arbeidsmarkt. We werken samen met erkende opleiders als NCOI, Lectric, Computrain, Schoevers, Scheidegger, SRM en nog veel meer.

Daarnaast heb je via Qragt ook schuldhulp en loopbaanperspectief goed geregeld voor je mensen, en een vertrouwenspersoon om de zorgen die de corona-crisis oproept bespreekbaar te maken. Zo kun jij je op het ondernemen blijven richten. 

Heb je interesse hierin, neem dan eens contact op met ons team via het contactformulier of bel naar 088 - 045 01 20.

Bij verdere vragen over het steun- en herstelpakket corona kunnen bedrijven en werkenden kijken op rijksoverheid.nl/steunpakket. Je kunt NOW aanvragen via de website van het UWV. De eerste aanvraagperiode was van 6 april tot 31 mei 2020. Nu is er een aangepast pakket voor ondernemers, NOW 2.0. Vanaf 6 juli kun je NOW 2.0 aanvragen en vanaf 1 oktober 2020 tot 1 juli 2021 is er NOW 3.0.

 

 Sluit je nu gratis aan bij Qragt!

     


Vragen / Advies

Direct bellen

088 - 045 01 20

Stel een vraag

Vraag stellen

Waar kunt u ons vinden?

Hogeweg 3
5301 LB Zaltbommel
info@qragt.nl