Zet je medewerkers in hun Qragt!

Een unieke aanpak in het voorkomen van verzuim en persoonlijke ontwikkeling

Iedereen verdient het om in hun leven gelukkig, gezond, gemotiveerd en in balans te zijn en te blijven. In de huidige maatschappij raken mensen uit balans door de toenemende werkdruk, stress en het gebrek aan een vertrouwenspersoon om persoonlijke en bepalende life-events tijdig te signaleren en op te lossen. Er is behoefte aan een erkende, vertrouwde partner die voor zowel werknemer als werkgever rendement oplevert. Met als uitgangspunt gezonde en gemotiveerde werknemers!

Aandacht is de beste investering

Qragt begeleidt mensen met de juiste aandacht, vanuit een veilige en vertrouwde basis, op een oprechte manier naar concrete oplossingen voor échte persoonlijke en bepalende life-events. Binnen hun loopbaan en op persoonlijk of mentaal vlak. Want het vraagt wat van mensen om alle ballen in de lucht te kunnen houden.
  • Balans tussen werk en privé. Jouw mensen zijn happy thuis én op het werk.
  • Persoonlijke problemen afvangen. Jouw mensen beschikken over mentale fitheid.
  • Verantwoordelijkheid laten pakken. Jouw mensen hebben hart voor de zaak.
  • Succes is een teamprestatie. Jouw mensen zetten altijd een stapje extra.

De verzuimfuik van Nederland

De druk om je als mens staande te houden op het werk neemt toe en veel mensen vallen hierdoor uit met burn-out gerelateerde klachten. Wij van Qragt noemen dat de verzuimfuik. De bedrijfsgezondheidszorg in Nederland is zo ingekleed dat, als mensen geen uitweg meer zien, er niets anders opzit dan zich ziek te melden. Mensen lopen bij hun werkgever niet te koop met hun privéproblematiek en dat is in meer dan 70% van de gevallen de achterliggende oorzaak van het verzuim. De conclusie die vaak gesteld wordt is een te hoge werkdruk. Een lange weg terug naar werk vanuit een verkeerde diagnose is het gevolg. Regelmatig met als uitkomst dat langdurig verzuim eindigt in een conflict en afscheid van de werknemer waarin jaren is geïnvesteerd. 

Investeren in veiligheid als oplossing

Het kan anders door medewerkers een oplossing te tonen uit die verzuimfuik. Door hen ondersteuning aan te bieden voor privé- of zakelijke problematieken, zonder dat je daar als werkgever actief en inhoudelijk bij betrokken bent. Dat kan door als werkgever de werknemers een abonnement op Qragt aan te bieden. Daarmee staan de professionals van Qragt voor werknemers klaar als er zich iets afspeelt in hun leven waar ze gewoonweg geen raad mee weten. Niet langer hoeven werknemers zelf eindeloos op zoek naar een mogelijke oplossing in deze ingewikkelde wereld. Een telefoontje naar Qragt is voldoende. Onze Balanscoaches gaan in gesprek, signaleren oorzaken en bieden concrete oplossingen om verbetering en verandering in gang te zetten. Deze informatie spelen we niet door naar de werkgever, waardoor een werknemer zich in een veilige omgeving openstelt.

Rendement door preventie en persoonlijke ontwikkeling

Dankzij onze jarenlange kennis en kunde binnen de verzuim, preventie en inzetbaarheid werkt Qragt volgens een bewezen methodiek om mensen gedurende hun leven bij relevante en urgente life-events te begeleiden. Qragt werkt samen met een ongelimiteerd netwerk aan specialisten in alle denkbare en relevante facetten die van invloed zijn op het welzijn van mensen.

Daarnaast wordt samengewerkt met de Online Academy van NCOI op gebied van scholing, Startpunt Geldzaken van het Nibud voor hulp bij de financiën, de coaches van Clear Minds voor vitaliteitsontwikkeling en Stg. Gezondheid voor  voorlichtingsmateriaal op gebied van gezondheid. Denk daarbij aan blogs, video's, cursussen, recepten etc.

Het resultaat

Door de veiligheid te bieden aan werknemers om zich open te stellen krijgen zij de mogelijkheid om hun problemen in een vroegtijdig stadium bespreekbaar te maken. Qragt biedt vervolgens professionele ondersteuning aan. Mensen komen weer in hun Qragt te staan. Potentieel verzuim wordt in de kiem gesmoord, preventie is een feit.

De eerste stap...

Gemak dient de mens. Om je medewerkers aan te sluiten op Qragt en ze te enthousiasmeren is er een handig promotiepakket samengesteld. Dit helpt je om Qragt binnen de organisatie onder de aandacht te brengen en duurzame inzetbaarheid te realiseren. 
Vragen/AdviesDirect bellen

088 - 045 01 00

Stel een vraag

Vraag stellen

Waar kunt u ons vinden?

Hogeweg 3
5301 LB Zaltbommel
info@qragt.nl