"Samen zijn we sterker!""Samen zijn we sterker!"


De Qragt van samenwerking

Henk is ZZP'er in de evenementensector en zag zijn inkomsten verdampen. De bodem kwam in zicht en hij zat er een beetje doorheen. Zoiets bespreken met je omgeving, dat doet hij niet snel. Via het Qragt (H)erkenningscentrum vroeg hij om hulp. Want hij was niet de enige ZZP'er binnen Qragt en samen sta je sterk.

Henk deed een oproep op het Qragt (H)erkenningscentrum. Hij kreeg al snel reactie van Rick. Die had een achtergrond in outdoor activiteiten en ook die markt zat in zwaar weer. Beiden waren in eerste instantie nog niet helemaal 'om' in het digitaal aanbieden van hun diensten. Henk: "Ik zag dat niet als mijn core-business en dacht: 'andere bureau's zijn daar veel beter in. Het is niet mijn ding." Rick zag zichzelf ook meer als een man van de praktijk. Maar samen hadden ze wel opgepikt dat er met Corona en zeker zo in de wintermaanden een soort van 'moeheid' was ontstaan. Zo kwamen ze op het idee om online activiteiten aan te gaan bieden voor het bedrijfsleven, met hoog entertainment gehalte, die de thuiswerkers helpen om gemotiveerd, actief en in beweging te blijven. Henk: "Dansen in de woonkamer, survivallen in de slaapkamer, een lichaamsgewicht circuit in de achtertuin of gewoon even een knotsgekke opdracht waarbij je dingen in en rondom het huis moet verzamelen... toen we eenmaal samen gingen brainstormen kwamen de ideeën vanzelf." Rick: "Het mooie is, doordat we zijn gaan samenwerken kregen we zélf ook weer nieuwe energie en ondernemingslust. Terwijl we op onze eigen manier er ook aan bijdroegen dat de deelnemers zich gesterkt voelden om deze uitdagende tijden op een goede manier door te komen. Win-win dus!"
Henk: "Ons nieuwe concept in de markt gaan zetten, en de eerste nieuwe opdrachten die volgden gaven een gevoel van grip in deze onzekere situatie.”

Het einde van de Corona-crisis is voor de beide ondernemers nog niet in zicht, maar tot de evenementensector en survivalmarkt weer echt aantrekt, kunnen ze vooruit. Henk: "Doordat ik inmiddels ook een interactieve spelshow heb ontwikkeld op internet, verdien ik op een andere manier mijn geld. Het zijn nog niet dezelfde omzetten, maar alles is meegenomen."Vragen/AdviesDirect bellen

088 - 045 01 00

Stel een vraag

Vraag stellen

Waar kunt u ons vinden?

Hogeweg 3
5301 LB Zaltbommel
info@qragt.nl